reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Red Dead Redemption 2 na PC? Take Two se vyhnuli odpovědi

9.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Red Dead Redemption 2 na PC? Take Two se vyhnuli odpovědi
Stále nezodpovězená otázka o portu Red Dead Redemption 2 na PC se bude asi klást ještě dlouho. Zástupci Take Two Interactive totiž nedávno rozmlouvali s investory, a tak na PC verzi přirozeně přišla řeč. A co PC verze Final Fantasy XV? 
Take Two Interactive jsou teď v kurzu, a tak toto studio teď zaujalo i svými finančními výsledky za druhý fiskální kvartál, který skončil 30. září. Firmě se dařilo a dosáhla tržeb téměř půl miliardy a z toho 358 milionů za tržby z prodeje digitálního zboží, což je meziročně o 18 procent více. Dá se přitom očekávat, že Red Dead Redemption 2 to pouze a jen vylepší, však mezi nejvýdělečnější tituly patřily NBA 2K19 a NBA 2K18, Grand Theft Auto Online a Grand Theft Auto V, NBA 2K Online 2, Dragon City, Monster Legends, WWE SuperCard. Horká novinka tak v těchto výsledcích pochopitelně ještě není zahrnuta. 
 
Investory přirozeně zajímalo, zda tento titul přijde i na PC, kde by mohlo jít stejně jako na konzolích o velký hit. Soudě dle poklesu hodnoty akcií Take Two Interactive během posledního dne se odpověď moc nezamlouvala a není divu. 
 
 
Jak jsme dříve informovali, Red Dead Redemption 2 se během třech prvních dní prodalo za 725 milionů dolarů, což je na hru bez PC verze pozoruhodné. Máme tu i nějaká novější čísla, která říkají, že během prvních osmi dnů prodeje se druhého dílu prodalo už více kopií než prvního dílu celkem. Poslední údaje pak říkají, že RDR2 se prodalo už 17 milionů kopií, a tak mohli Take Two ohlásit, že jejich finanční výsledky za celý aktuální fiskální rok budou výrazně lepší, než co udávaly odhady. 
 
Po prezentaci finančních výsledků firmy přišly jako obvykle otázky investorů a jeden z nich měl otázku, která zajímá mnohé. Nejdříve připomněl, že Red Dead Redemption 1 nakonec ve verzi pro PC nepřišel, a tak jej zajímalo jestli dvojka už přijde. 
 
Strauss Zelnick, předseda a CEO Take Two, zprvu dělal, jako by této zcela jasné otázce nerozuměl, nebo snad naoko netušil, co PC vůbec znamená. Nakonec v obsáhlé větě podal odpověď, která ve skutečnosti znamenala jediné, a sice bez komentáře, který ostatně přísluší lidem z Rockstar. Ti mimochodem nyní pracují především na tom, aby ještě na tento měsíc připravili Red Dead Online. 
 
Vedle toho tu máme i další novinku, která se týká PC verze hry Final Fantasy XV. Square Enix už vypustili do světa často používaný benchmark, ovšem nyní přišla špatná zpráva. Firma byla nucena "reorganizovat své zdroje" (či jak jinak říci: nemáme peníze) a v důsledku toho byl další vývoj PC verze zastaven a zrušen. Špatná finanční kondice studia ostatně není tajemství od té doby, co naposledy firma vykázala ztrátu 33 milionů dolarů. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama