reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ryzen 3000 se objevily v novém steppingu, A320 s nimi bude kompatibilní

13.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Ryzen 3000 se objevily v novém steppingu, A320 s nimi bude kompatibilní
Máme tu další informace o chystaných procesorech Ryzen 3000, které se objevily v novém steppingu, o čemž svědčí i aktualizace pro AGESA, a tedy i nové verze BIOSů pro základní desky. Jedná se o stepping B0. 
Nový stepping procesorů Ryzen 3000 ukazuje, že s jejich vývojem se pokračuje a pokud byly nějaké zprávy donedávna opravdu založené na reálných zkušenostech s reálnými procesory, šlo spíše o rané revize A1 či A2 následované po těch vůbec prvních kusech křemíku, které opustily továrnu. Ty se obvykle označují za A0. Stepping B0 tak už ukazuje na procesory, které by měly být opravdu použitelné i na trhu, takže je možné a pravděpodobné, že si budeme kupovat procesory právě této revize. 
 
 
 
O revizi B0 se dozvídáme díky tomu, že se Komachi Ensaka začal šťourat v jedné z nových verzí BIOSu, která obsahuje právě novou verzi AGESA. Například Asus mluví o tom, že nové verze obsahují "update AM4 ComboPI 0.0.7.2A" pro novou generaci procesorů a vylepšenou kompatibilitu s nimi. 

Čili pokud AMD v tyto dny skutečně svým OEM partnerům ukazuje nové procesory Ryzen, jak uvádí AdoredTV, mohli bychom očekávat, že ty už skutečně pracují na svých finálních taktech a pak dává i smysl zmínka o tom, že ty jsou velice vysoké. Co konkrétního si ale pod tím máme představit, to zatím není jasné. 
 
A je tu ještě jedna dobrá zpráva. Asus měl přinést nové verze BIOSů sice zatím ne pro všechny své desky, ale zpráva mluví o modelech s čipsety B450, X370, B350 a také A320. Dříve se přitom řešilo to, že právě desky s A320 možná nebudou s procesory Ryzen 3000 kompatibilní. Nyní si můžeme sami zjistit, že třeba model Asus PRIME A320M-F má k dispozici nový BIOS z 10.5.2019, který tuto kompatibilitu nabízí. 
 
Vypadá to tak, že vše je na dobré cestě. Nyní už se můžeme pomalu těšit na to, co se už přímo od AMD dozvíme na konci května, kdy Lisa Su odstartuje letošní ročník Computexu svou 7nm bombou. 
 


reklama