reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung následuje Apple a také spouští program pro opravu svépomocí

4.8.2022, Milan Šurkala, aktualita
Samsung následuje Apple a také spouští program pro opravu svépomocí
Právo na opravu je v posledních letech velkým tématem a je dokonce i součástí tolik nenáviděného Green Dealu. Nově takto nabídne potřebné součástky, nástroje pro provedení opravy i návody společnost Samsung. 
Společnost Apple nedávno spustila svůj program Self Service Repair, který majitelům umožňuje sehnat si pro svůj iPhone potřebné součástky, adekvátní nástroje pro opravu a také návody k jejímu provedení. Žádné zásadní úspory tam ale nejsou a nyní se k právu na opravu přidává i společnost Samsung. Ta také zavádí program Self-Repair, který nabízí velmi podobné vlastnosti (součástky, nástroje i návody).
 
Samsung Galaxy
 
Prozatím bude ale velmi omezený, týkat se má jen USA a mezi podporovanými produkty budou ze začátku jen telefony Galaxy S20, S21 a tablet Galaxy Tab S7 Plus. Vše má být dostupné přes oficiální obchody Samsungu, Samsung 837 a server iFixit. Součástí náhradních součástek bude i předplacení zásilky s poškozeným dílem zpět Samsungu, který ji zrecykluje. Pokud jde o ceny, např. deska s nabíjecím konektorem USB-C pro Galaxy S21 Ultra vyjde na 67 USD. Program by se měl později rozšířit do dalších zemí a zvýšit počet podporovaných zařízení. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama