reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Severní Karolína zvažuje vysokorychlostní dráhu od Virgin Hyperloop One

15.7.2019, Kateřina Hoferková, aktualita
Severní Karolína zvažuje vysokorychlostní dráhu od Virgin Hyperloop One
Projekt Hyperloop byl navržený podnikatelem a vizionářem Elonem Muskem. Jeho realizace se ujaly soukromé společnosti, jednou z nich je Virgin Hyperloop One. Ta by mohla vybudovat vysokorychlostní trať i v Severní Karolíně. 
Severní Karolína v USA se poohlíží po možnostech dopravního systému Hyperloop. Společnost Virgin Hyperloop One spolu s dalšími partnery zvažuje možnost propojení měst Raleigh, Durham, Chapel Hill a letiště Raleigh-Durham International Airport. Předběžný odhad tvrdí, že by vzdálenost necelých 50 kilometrů mezi městy Raleigh a Durham měla být s pomocí Hyperloopu překonána za méně než deset minut. 
 
V blízkosti měst se nachází také Research Triangle Park, který je sídlem některých velmi významných firem, univerzit a zdravotních středisek v Severní Karolíně. CEO společnosti Virgin Hyperloop One je proto přesvědčen, že se jedná o ideální lokalitu na zkoušení technologie Hyperloopu. Tento způsob dopravy by s sebou měl přinést spolehlivou dobu cestování, vyšší bezpečnost, přímé spojení s letištěm a také lepší nákladní dopravu. Koridory Hyperloopu by měly být propojeny i s železniční sítí a také s autobusy. 
 
 
Původně se v oblasti plánovala vybudovat linka lehkého metra, která by spojovala hlavní body regionu, nicméně projekt GoTriangle byl v dubnu odložen. Hyperloop by se tedy mohl ukázat jako úspěšnější systém dopravy než GoTriangle. 
 
Hyperloop One pracuje na celé řadě dalších projektů, které nabízí vysokorychlostní přepravu pomocí transportních kapslí v tunelech. Společnost plánuje Hyperloop v Missouri, Texasu, Ohiu, Dubaji, nebo dokonce v Indii. Své technologie zkouší a zdokonaluje na testovací dráze blízko Las Vegas. 
 


reklama