Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SK Hynix postaví továrnu na paměti a odkoupí své akcie

29.7.2018, Milan Šurkala, aktualita
SK Hynix postaví továrnu na paměti a odkoupí své akcie
Druhý největší výrobce DRAM pamětí, společnost Hynix, chce otevřít novou továrnu na výrobu paměťových čipů v Jižní Koreji. Díky velmi dobrým výsledkům hospodaření chce také odkoupit své akcie.
Společnosti SK Hynix se daří a díky velmi dobrým hospodářským výsledkům za poslední čtvrtletí se rozhodla odkoupit část svých akcií zpět. Celkem půjde o akcie v hodnotě 1,6 miliardy dolarů. Toto oznámení bylo jedním z důvodů, proč hodnota společnosti v pátek vzrostla o více než 3,5 %. To ale není jediná novinka, kterou se tato společnost může pochlubit. Má v plánu také postavit novou továrnu na výrobu pamětí v Jižní Koreji, podle všeho v Icheonu blízko sídla společnosti.
 
SK Hynix loho
 
Na její postavení chce společnost investovat 3,1 miliardy dolarů. Může se to zdát být na první pohled trochu překvapivým rozhodnutím, neboť trh pamětí by se nyní po dlouhé době nedostatku měl změnit spíše v přebytek, nicméně společnosti to umožní mít větší výrobní kapacitu, kdyby opět došlo ke zvýšené poptávce.
 
Trh s pamětmi má hodnotu 121 miliard dolarů, a tak není divu, že si společnost chce své postavení minimálně udržet, ideálně ještě vylepšit. Zatím ale není jasné, zda zde chce SK Hynix vyrábět čipy typu DRAM nebo NAND. To se teprve rozhodne. Času je však stále dost, továrna má být hotová až v říjnu roku 2020.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.