reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony koketuje s myšlenkou portovat na PC exkluzivity pro PlayStation

22.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Sony koketuje s myšlenkou portovat na PC exkluzivity pro PlayStation
Mnoho hráčů by si jistě rádo na své PC nainstalovalo třeba Red Dead Redemption 2, ovšem nemohou, protože stejně jako řada jiných úspěšných her je to exkluzivní titul pro platformu PlayStation 4. Změní se tento přístup?
V prvé řadě je třeba říci, že pokud se v Sony zaobírají myšlenkou zpřístupnit PC hráčům své exkluzivity z platformy PlayStation, mohl by za tím stát nový přístup Microsoftu. Ten se rozhodl postupně sloučit své platformy Xbox a PC, a to třeba i tak, aby hráči mohli na síti zápolit bez ohledu na to, zda hrají na konzoli, nebo na počítači a pak tu máme i nabídku hraní na klávesnici a myši, která už nějaký ten pátek platí právě pro Xbox One. Nejnověji je tu pak služba Xbox for PC Game Pass
 
 
Jde tak o to, že z PC a Xbox se stává v podstatě jedna platforma, která bude o to silnější a pro vývojáře i zajímavější. Pak by dávalo smysl, aby se i Sony Interactive Entertainment (SIE) chtěla protlačit do světa PC a nejde jen o nějaké fámy. Jde o záměř Shawna Laydena, který vede SIE a chce na PC zveřejnit zatím alespoň některé tituly, které jeho divize zatím pustila pouze na PlayStation. 
 
V příštím roce přitom odstartuje další kolečko souboje mezi Sony a Microsoftem, respektive mezi PlayStation a Xbox. Nastoupí nová generace konzolí a v případě Sony možná i velké změny v tom, jak a na čem budou nabízeny hry, které vyvinuly jejich vlastní studia. Mezi ta mimochodem nově patří i Insomniac Games, které se tak stává tzv. first party vývojářem a jako takový by měl nyní tvořit hry nejspíše už jen pouze pro PlayStation. 
 
Shawn Layden ale prohlásil, že musí být zajištěna podpora platformy PlayStation, což znamená, že v budoucnu přijdou některé tituly od SIE, které se zaměří na širší uživatelskou základnu. Zatím je to tak velice mlhavý záměr, ale myšlenka je jasná. Sony se prostě obává toho, aby jeho PlayStation konkurenční spojení PC a Xboxu nepřeválcovalo. Ostatně ani nelze přehlédnout to, jak moc si Microsoft v posledních letech posílil své portfolio vlastněných herních studií. 
 
 


reklama