reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SpaceX by mohlo testovat kosmickou loď Starship už na jaře

27.12.2018, Kateřina Hoferková, aktualita
SpaceX by mohlo testovat kosmickou loď Starship už na jaře
Elon Musk se svou společností SpaceX nezahálí ani chvíli a už plánuje první testovací let své chystané kosmické lodi Starship v její zkušební verzi. Testovací let by měl být proveden již na jaře příštího roku. 
Na podzim tohoto roku Elon Musk oznámil už tradičně na svém twitterovém účtu, že jeho plánovaná Big Falcon Rocket se přejmenuje na raketu Super Heavy a kosmickou loď Starship. A nyní se zakladatel společnosti SpaceX na Twitteru rozepsal o tom, že už poměrně brzy bychom se měli dočkat testovacího letu kosmické lodi Starship a následné kompletní technické prezentace. Zkušební let by měl podle slov amerického vizionáře proběhnout v březnu nebo dubnu roku 2019. 
 
 
Termín první testovacího letu je zatím jen předběžný a může se stát, že jej společnost SpaceX nezvládne dodržet a nestihne vzlétnout se Starship před koncem dubna. Elon Musk také poznamenal, že testovaná kosmická loď Starship bude stejně široká jako její plánovaná finální verze (což znamená zhruba devět metrů v průměru), ale nebude mít zatím plnou výšku. Raketa Super Heavy by měla mít své finální rozměry. 
 
Společnost SpaceX se snaží být ve svých časových plánech velmi optimistická, protože původně plánovala tyto zkušební lety na konec roku 2019. Teprve se však uvidí, jestli nedojde ke zpoždění oproti úmyslům společnosti, a to třeba až po testovacím letu. Musk se totiž zmínil i o vyslání Starship na orbitu do roku 2020, ale to je zatím ve hvězdách. 
 
Zdroj: engadget.com 


reklama