reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spectre a Meltdown přinesly Intelu už 32 žalob

18.2.2018, Milan Šurkala, aktualita
Spectre a Meltdown přinesly Intelu už 32 žalob
Bezpečnostní chyby Meltdown a Spectre přináší Intelu vleklé problémy. Za ne zrovna ideální přístup ke zveřejnění chyb a jejich opravám se na společnost navalilo už 32 žalob, a to i včetně těch od vlastních akcionářů.
Intel to v poslední době nemá moc jednoduché. Jeho procesory se staly těmi hlavními, které jsou spojovány s chybami Meltdown a Spectre, přestože některé se v různém stupni závažnosti vyskytují i u procesorů jiných výrobců. Tyto chyby způsobily, že na společnost Intel bylo podáno už 32 žalob. Chyby byly v procesorech nalezeny v červenci 2017 výzkumníky z Googlu, přičemž k obecnému zveřejnění došlo počátkem letošního ledna. Tak se ale stalo ještě dříve, než byly dostupné opravy, které se ale podepisují na mnohdy výrazně nižším výkonu procesorů.
 
Spectre logo
 
Z výše zmíněných 32 žalob bylo 30 žalob podáno přímo zákazníky (majiteli procesorů). Další dvě žaloby mají na svědomí přímo akcionáři společnosti Intel. Ti napadají neschopnost společnosti korektně informovat o závažnosti problémů a dokonce o záměrně zavádějících informacích. Navíc to vypadá, že se rýsují další tři žaloby od akcionářů a rozhodně to tu nemusí skončit. Jaký to bude mít na Intel dopad, to se ukáže až s výsledky těchto soudních sporů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama