reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen nabízí úhledný balíček v ceně 27.000 dolarů

30.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen nabízí úhledný balíček v ceně 27.000 dolarů
Za 27 tisíc dolarů bychom mohli mít slušné auto, snovou dovolenou s celou rodinou, nebo slušný základ pro další spoření. Můžeme si za ně ale také pořídit balíček Legatus, který připravili tvůrci Star Citizenu. Ten ale není určen jen tak pro někoho.
Vývoj hry Star Citizen spotřeboval už obrovské peníze a vývojáři se snaží vydělávat další, a to i prodejem virtuálních záborů půdy. Tuto snahu nyní vystupňovali z hlediska peněz do nevídaných výšin, a to pomocí balíčku Legatus v ceně 27 tisíc amerických dolarů. Už dříve se stávalo, že někdo vývoj hry Star Citizen podpořil i desítkami tisíc dolarů, když si zakoupil v podstatě vše, co mohl. Ve hře se totiž prodávají především různé lodě nebo jiné vehikly, které bychom si později měli mít možnost koupit i za herní měnu. Nyní je ale zájemci mohou mít ihned, ale ne zrovna za ceny, které by byl ochoten utratit každý. 
 
 
Ovšem ani "balíček" Legatus není určen jen tak pro někoho a abychom se k němu vůbec mohli dostat, musíme ještě před tím za různé věci ve Star Citizenu utratit alespoň tisíc dolarů. Až pak si budeme moci zakoupit Legatus čítající celkem 111 lodí a 163 dalších věcí, jako jsou vozítka, vznášedla, tanky, atd. A to vše v rámci hry, která má ještě stále před sebou v nedohlednu svou  betaverzi a ve verzi alfa 3.0 byla jen velice obtížně hratelná kvůli nízkým snímkovacím frekvencím daným stále ještě neoptimalizovaným síťovým systémem. To se ale v poslední době postupně lepší.
 
Star Citizen je hra, která od své komunity ještě před vydáním vybrala nejvíce peněz v historii, a to s velice velkým odstupem. Na začátku roku 2017 to bylo 141 milionů dolarů a nyní je to už 187 milionů. Ty jsou vloženy také do vývoje hry Squadron 42, čili příběhové verze pro jednoho hráče, která bude ze stejného univerza. V jejím případě je velká výhoda v tom, že nepůjde o síťovou hru, takže to je jeden důležitý aspekt a zdroj problémů, s nímž tvůrci nemusí počítat. 
 
 
Samotný Star Citizen nám ale postupem času stále bobtná a je otázka, zda se tvůrcům podaří jej dotáhnout do použitelné podoby, v níž vše bude fungovat, a to na sestavách běžných smrtelníků. Jisté je už dávno to, že konzolisté na něj mohou zapomenout, což je ostatně pro příznivce PC dobrá zpráva, protože to znamená, že se tvůrci soustředí na optimalizaci hry samotné a jejího uživatelského rozhraní pouze pro platformu PC. 
 
Asi se nedozvíme, kolik lidí si Legatus Pack vůbec pořídilo a zda vůbec někdo. Ten tak může své věci přispět spíše tím, že se o něm bude psát. Zde můžete najít celkový seznam toho, co za své peníze dostanete. Zvláště seznam lodí je vskutku impozantní, i když jde v řadě případů o modifikace stejného základu.
 
Zdroj: RSI


reklama