reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Trek Continuum: libo NFT lootboxy?

8.4.2022, Jan Vítek, aktualita
Star Trek Continuum: libo NFT lootboxy?
Společnost Paramount se rozhodla 9. dubna odvážně jít tam, kam se dosud ještě nikdo nevydal, což v jejím podání znamená spuštění projektu Star Trek Continuum. Jde tu ve své podstatě o spojení lootboxů a NFT.
Paramount si jako vlastník práv na Star Trek může sama spustit projekt Star Trek Continuum, který je založen na prodeji NFT. To na první pohled vypadá rozhodně lépe, respektive tu můžeme cítit větší potenciál, než v případě prodeje NFT spojených se hrou, po níž se za chvíli zavře voda a těžko si na ni někdo vzpomene. 
 
 
Projekt Star Trek Continuum je založen na platformě Paramount.xyz, která byla přichystána ve spolupráci s firmou Recur. Základní cena je 250 dolarů, za něž si pořídíme NFT, které představuje algoritmicky generovaná vesmírná loď, s níž bychom měli mít možnost vydat se na cesty právě ve Star Trek Continuum. Jde tu tak zřejmě o modifikaci, respektive spíš rovnou celkovou konverzi hry Homeworld Remastered, která je zasazena do univerza Star Treku. 
 
A kde jsou ty lootboxy? V rámci Captain Packu za 250 USD máme totiž jistou šanci, že získáme lodě generované na základě různých tříd. Konkrétně můžeme s 22,2% pravděpodobností získat buď Soyuz, Class III Carrier, Mirandu nebo Oberth a pouze 5,6% šanci na třídu Constitution či Constitution Refit. 
 
Admiral Pack nám pak nabídne šanci 50:50 právě na lodě Constitution či Constitution Refit, přičemž jak ukazuje přiložený obrázek, tato nabídka má rovněž cenovku 250 dolarů. Nejde o chybu, neboť možnost pořídit si admirálův balíček mají pouze ti, kteří si už dříve koupili samostatné NFT zvané Recur pass, a to za 350 dolarů. Jistota lepší lodi nás tak přijde na celkem 600 dolarů.
 
Paramount zde přitom ani zdaleka nevyčerpal všechny lodní třídy, které univerzum Star Treku nabízí. Ještě ani nemáme možnost získat generovanou loď na základě tříd jako Dreadnought, Intrepid, Akira, natož pak té, po níž bude prahnout asi nejvíc fanoušků, čili Galaxy. A to ani nemluvíme o NFT v podobě postav, které byly slíbeny. Není přitom vůbec jasné, k čemu takové NFT budou využitelné v rámci samotné hry Star Trek Continuum, neboť v tom je Paramount velice vágní. Může to také skončit prostě jen tak, že nám hra ukáže jen třeba unikátní označení vygenerované lodi a hotovo. 
 
Kdo si tak myslel, že lootboxy jsou vrcholem hamižnosti herních firem, tak může přivítat kombo lootboxů a NFT. Jistě je tu šance, že se zakoupené NFT časem zhodnotí, ale to je spíše sázka do loterie, kterou fanoušci Star Treku dle svých ohlasů rozhodně nevítají


reklama