reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SteelSeries Rival 650 a Rival 710: s drátem nebo bez?

7.10.2018, Jáchym Šlik, aktualita
SteelSeries Rival 650 a Rival 710: s drátem nebo bez?
Společnost SteelSeries oznámila dvě nové herní myši. Rival 650 využívá bezdrátové spojení, rychlé nabíjení a duální senzor TrueMove3+. „Drátový“ Rival 710 nabízí OLED displej, haptickou odezvu a modulární design
SteelSeries Rival 650 Wireless spojuje donedávna skoro nemyslitelné světy – hry a bezdrátové spojení. Využívá přitom technologii Quantum Wireless s polling rate 1 000 Hz a odezvou 1 ms. Za nevýhodu bezdrátových myší také někteří uživatelé považují nutnost dobíjení nebo výměny baterií. Výrobce to vyřešil nasazením rychlého nabíjení přes port USB, takže 15 minut nabíjení by mělo stačit k více než deseti hodinám hraní. A tří hodin hraní lze dosáhnout po pouhých 5 minutách dobíjení. A pokud hlodavce necháte plně nabít, vydrží až 24 hodin používání.
 
 
Rival 650 jako první bezdrátová myš využívá duální senzor TrueMove3+, který kombinuje primární optický snímač TrueMove3 vyznačující se nastavitelnou jemností od 100 do 12 000 DPI, rychlostí 350 IPS a velmi nízkou odezvou, spolu se sekundárním senzorem pro snímaní pohybu myši nad podložkou. Uživatel si přitom může nastavit vzdálenost, od které se senzor vypne. Nesmí chybět bohaté RGB podsvícení, které lze upravit pomocí dodávaného softwaru SteelSeries Engine a propojit s komunikační službou Discord či jinými kompatibilními aplikacemi.
 
 
Dobrá ergonomie herních myši nespočívá jen v samotném tvaru, ale také hmotnosti a jejím rozložení. Po obou bocích myši je proto umístěno osm závaží, každé o hmotnosti 4 g, pomocí kterých lze upravit těžiště pomocí 256 různých kombinací. SteelSeries Rival 650 Wireless se prodává za 130 eur, v přepočtu 3 350 Kč.
 
SteelSeries Rival 710 vsází na tradičnější kabelové spojení s počítačem a navazuje přitom na dva roky starý model Rival 700, od kterého si novinka vypůjčila především design. Ve výbavě zůstal malý OLED displej, který umožňuje provádět většinu nastavení včetně citlivosti a namapování jednotlivých tlačítek. Displej také může ukazovat notifikace s kompatibilních aplikací jako Discord nebo Dota 2, případně si jeho prostřednictvím může hráč myš přizpůsobit svou přezdívkou, týmovým logem či pohyblivým obrázkem GIF.
 
 
Další specialitou tohoto modelu je hmatová zpětná vazba, která pomocí vibrací upozorní třeba na kritický stav života ve hře. Všechny aspekty včetně typu výstrahy, intenzity a druhu vibrací lze nastavit prostřednictvím softwaru SteelSeries Engine. Když už je řeč o individualizaci, Rival 710 se chlubí modulárním designem, který spočívá v možnostech výměny kabelu, senzorů i vrchního krytu. Použité mechanické přepínače nabízejí životnost až 60 milionů kliknutí. A v čem tedy spočívá hlavní rozdíl oproti předchůdci? Jedná se o použití kvalitnějšího optického snímače TrueMove3 s až 12 000 DPI a přesností sledování 1:1.
 
 
SteelSeries Rival 710 je na evropských trzích k dispozici za 110 eur, v přepočtu asi 2 800 Kč.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama