reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Surviving Mars zdarma na Epic Games Store

11.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Surviving Mars zdarma na Epic Games Store
Vypadá to, že společnost Epic Games zvýšila obrátky a ve svém herním obchodě začala s vyšší kadencí nabízet hry zdarma. A když to nejsou jednotlivé hry, mohou to být rovnou celé kolekce her. 
Společnost Epic Games dle svého staršího vyjádření nehodlá skončit s nabízením exkluzivit do té doby, než její hlavní konkurent v podobě Steamu a firmy Valve nezmění svůj přístup a nezačne dávat autorům her vyšší podíly z prodeje. Steam si ale jede své a nevypadá to, že by jej nějak trápilo, že si Epic Games Store kupuje jednu exkluzivitu za druhou a nejnověji pak Red Dead Redemption 2, i když pouze na měsíc. Ovšem i tak asi Steam notně ostrouhá, protože tato hra byla na PC netrpělivě očekávaná a další dobrovolné čekání na dostupnost na Steamu bude velká zkouška loajality, zvláště vzhledem k další nabídce Rockstar Games
 
 
Epic se také snaží přitahovat hráče ke své prodejní platformě díky nabídce her zdarma a nutno podotknout, že to, co předvádí, tu ještě nebylo. Však jde veskrze o kvalitní a zajímavé tituly a v poslední době se navíc jejich nabídka začala obměňovat každý týden, takže i člověk, který si na Epic Games Store nic nekoupí, už může mít v knihovně už přes 20 titulů, za něž nedal ani korunu. 
 
Firma si ale bezesporu uvědomuje, že v takovém případě to bude podobné jako při "pirátění" her či filmů, kde jde o to, že nelze vyčíslit škodu jen na základě stažených a nezaplacených kopií. Nelze totiž říci, že kdyby si je daný člověk takto nemohl opatřit, automaticky by šel a zaplatil za ně. Takže i v případě her zdarma nelze říci, že jde o ušlý zisk, neboť to, že si někdo hru zdarma přidá do knihovny, vůbec neznamená, že si ji i stáhne a bude hrát. A o tom mají prodejní platformy jistě velice dobrý přehled.
 
Čím nás ale může Surviving Mars, který se nově dostal do nabídky, přesvědčit k tomu, abychom si tento titul skutečně alespoň vyzkoušeli? Jak už název napovídá, půjde o přežití. A navíc na Marsu. 
 
Jak si můžeme představit, našim úkolem bude osídlit Rudou planetu a zajistit si potřebné zásoby, kyslík a prostě vytvořit funkční kolonii, která odolá zuřícím prachovým bouřím a asteroidům. Jde tak o sci-fi budovatelskou hru, která je na trhu teprve od minulého roku, takže nejde o žádnou historickou hříčku. S obvyklou cenou 30 eur to ale pochopitelně není ani AAA titul. 
 
 
Záběry z hry nám mohou připomenout různé budovatelské hry ve stylu Sim City, ale i jejich sesterské Theme *cokoliv*, takže se ukáží i malí človíčci opalující se pod marťanským sluncem a hrající basketbal, což v prvém případě může být krajně nebezpečné a v druhém zase v tamní gravitaci velice zajímavé. Nebudou tu ale jen do počtu jako grafické oživení, budeme se o ně muset také starat. Hra bude okořeněna tak svou dávkou tajemna, a to prý ve stylu Asimova či Clarka, takže můžeme doufat v inteligentní sci-fi zápletky.
 
Jen kdyby před námi nebyl ten slunečný a teplý víkend, ale pošmourna bude ještě dost. 
 
 


reklama