reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba koupí divizi SSD od společnosti Lite-On

4.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Toshiba koupí divizi SSD od společnosti Lite-On
Toshiba se poslední roky docela dost přetřásá, dělí a přejmenovává, další své části zvětšuje a od společnosti Lite-On tak nyní odkoupí jeho divizi SSD disků. Není to poprvé, co koupila SSD divizi jiné firmy, převzala i OCZ.
Společnost Toshiba prochází velkými změnami. Např. její počítače změní jméno na Dynabook, divize pamětí zase změní svůj název z Toshiba Memory Corporation na Kioxia. K tomu dojde 1. října 2019, kdy zároveň zmizí SSD disky s označením OCZ, které Toshiba v minulosti převzala. Nově rozšíří své působení převzetím další SSD divize, tentokrát půjde o tu od společnosti Lite-On. Jejich SSD disky nebyly v obchodech moc k vidění, mělo to však svůj důvod.
 
Lite-On logo
 
Transakce v peněžité hodnotě 165 milionů USD bude zahrnovat přesun celé divize pod křídla Toshiby, resp. Kioxie. To tedy znamená inventář, budovy i zařízení v nich, personál, technologie, duševní vlastnictví i kontrakty s partnery. Lite-On začal produkovat SSD pro PC v roce 2008 a pro cloudová centra pak začal své disky dodávat v roce 2014. Místo klasických SSD pro maloobchodní prodej se soustředil na disky vyráběné na míru svým partnerům, což byl také důvod, proč takřka nebyly k nalezení v běžném prodeji. Transakce by měla být dokončena v dubnu 2020 a čeká se na chválení příslušných regulačních úřadů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama