reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Továrna Micronu na DRAM má problémy, ceny budou reagovat

6.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Továrna Micronu na DRAM má problémy, ceny budou reagovat
Micron Technology Taiwan dle zatím neoficiálních zpráv dočasně uzavřel svou továrnu na výrobu pamětí DRAM. Jedná se o Fab-2, jejíž výrobní linky nemají pracovat od začátku tohoto měsíce. Nyní je však na něco takového nejméně vhodná doba.
Když jsme se naposledy podívali na vývoj trhu s paměťmi NAND Flash a DRAM, stále se předpokládalom, že uvolnění situace na něm, a tedy i snižování cen, nastane někdy v příštím roce. Pokud se tedy nějaká továrna na výrobu DRAM dostane do problémů, v aktuální situaci je to opravdu nemilé. 
 
 
Zatím není jasné, jak dlouho budou linky v tchaj-wanské Inotera Fab-2 firmy Micron Technology zastavené, takže ani nelze odhadovat, jaký to bude mít důsledek. Uvádí se přitom, že se porouchal systém rozvádějící na příslušná místa dusík a ten v důsledku kontaminoval jednak samotné wafery, ale bohužel i výrobní zařízení. 
 

Na továrně Inotera Fab-2 přitom závisí 5,5 % světové produkce pamětí DRAM, což je nějakých 60 tisíc waferů za měsíc, takže je naprosto zřejmé, že její výpadek bude mít vliv na dostupnost a ceny pamětí a nemusí jít ani o vliv samotného výpadku, jako spíše zpráv o něm. 
 
Tato továrna vyrábí paměti RAM pro různé produkty jako PC, servery i mobilní zařízení. Zvláště důležitá ale byla pro Apple, neboť produkuje i paměti LPDDR4 pro telefony iPhone. 
 
Micron tak pochopitelně pilně pracuje na tom, aby svou továrnu oživil co nejdříve, ale dle zdroje zprávy si obnovení plné kapacity vyžádá svůj čas. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama