reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trailer ukazuje detaily PC verze Red Dead Redemption 2

18.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Trailer ukazuje detaily PC verze Red Dead Redemption 2
Na závěr pracovního týdne si můžeme zaslintat nad PC verzí hry Red Dead Redemption 2. Ta byla vylepšena i z grafického hlediska právě s ohledem na možnosti a výkon moderních osobních počítačů. A je to vidět.
O vylepšené grafice v rámci PC verze hry Red Dead Redemption 2 jsme už mluvili, ovšem nyní se můžeme podívat nejen na obrázky, ale na působivé záběry z nového traileru. Autoři přitom v něm nezapomínají upozornit na to, že jde o "rozšířenou PC verzi".
 
 
Hned první záběry na krajinu s chlupatými kaktusy a projíždějícím vlakem jsou velice působivé, a to především pozoruhodnými detaily, o které nepřichází ani výhled do daleka. Tvůrci jistě chtěli zaujmout i rozmanitostí prostředí, takže ukazují lesy, pouště, mrazivé prostředí hor, zatopenou krajinu i město. Grafická stránka této hry je prostě a jednoduše dechberoucí a svádí i k prostému procházení se po krajině. Tento trailer si navíc můžeme užít i v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu, samozřejmě pokud je k dispozici vhodný monitor. 
 
 
Požadavky na hardware přitom nejsou přehnaně krvavé, ostatně doporučená konfigurace zahrnuje Core i7-4770K či AMD Ryzen 5 1500X, 12 GB RAM a kartu kalibru GeForce GTX 1060 6GB nebo Radeonu RX 480 4 GB. Rockstar Games nám sice neříkají, na co to bude stačit, ale logicky by mělo jít o hardware pro hraní ve Full HD při slušné snímkovací frekvenci a vysoké kvalitě. 
 
Vedle celkově vylepšené vizuální stránky tvůrci nezapomněli ani na specialitky, které PC nabízí, jako jsou vícemonitorové sestavy, podporu HDR a také širokoúhlé monitory. Z hlediska kvality zobrazení pak jde především o vyšší detaily při pohledu do dáli (očividně), vylepšené stíny i osvícení scén či lepší ztvárnění trávy i srsti zvířat. 
 
 
Hra přijde na trh 5. listopadu, což je zároveň datum, kdy by měly být představeny i nové Threadrippery od AMD. Nicméně tyto dvě věci spolu nejspíše nijak nesouvisí. Předobjednávky přímo u Rockstar Games jsou už dávno spuštěny a zahrnují i zajímavé dárky. 


reklama