reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tweaktown: NVIDIA SUPER znamená nástup lepších RTX 2060, 2070 a 2080

3.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Tweaktown: NVIDIA SUPER znamená nástup lepších RTX 2060, 2070 a 2080
Teaser NVIDIA SUPER byl dříve mylně spojen s programem GeForce RTX Studio, ovšem poté se objevily informace o dalších chystaných GeForce RTX. Dle Tweaktown se ale dočkáme spíše vylepšených již existujících karet.
Můžeme tak mluvit o refreshi karet GeForce RTX 2060, 2070 a 2080, které chce NVIDIA dle informací serveru Tweaktown dostat na trh již brzy. Je celkem jasné, co by za tím bylo, prostě a jednoduše snaha odrazit útok AMD s jeho generací Radeonů s GPU Navi. NVIDIA přitom jistě má prostor pro manévrování, a to jak technologické, tak cenové. 
 
​  
Refresh karty GeForce RTX 2060 možná vypadá jako vcelku brzký, však ta není na trhu ještě ani půl roku, ale bude také záviset na tom, o co vůbec půjde. Pokud máme vzít NVIDII za slovo, že půjde o něco SUPER, tak by ale chystané změny měly stát za to.
 
Tweaktown mluví o nejmenovaném zdroji, který potvrdil tři nové verze karet chystané pro odhalení na E3 2019, čili někdy příští týden. Dostat mají především rychlejší paměti GDDR6 a zda to bude i něco jiného, to se teprve uvidí. A o to právě jde. Že by jen trošku vylepšené již existující karty měly být kdovíjak super, to se říci nedá. Fakt je, že NVIDIA dokázala i po zveřejněném traileru utajit, co si vůbec chystá. Bude to snad RTX 2060 Ti a RTX 2070 Ti plus nějaká třetí karta? Nebo jen tyto dvě, když právě o dvou kartách mluvily i starší informace? A co starší karty, budou novými nahrazeny, nebo vedle nich přežijí s možná sníženými cenami?
 
Uvidíme, ovšem vypadá to, že se do konečného odhalení ještě dočkáme další šuškandy. 
 
Zdroj: Tweaktown


reklama