reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

UPS spolupracuje s Wingcopter na vývoji tišších a všestrannějších doručovacích dronů

27.3.2020, Kateřina Hoferková, aktualita
UPS spolupracuje s Wingcopter na vývoji tišších a všestrannějších doručovacích dronů
Autonomní drony můžou najít uplatnění v široké škále činností, jednou z nich je například doručování zásilek lidem. Pro vývoj dronů vhodných pro pohyb ve městě navázaly spolupráci společnosti UPS a Wingcopter.
V době, kdy drony můžou sloužit i jako nástroj na venčení psů, spojila doručovací společnost UPS své síly s německou firmou Wingcopter pro vývoj tichých a všestranných doručovacích dronů, které se mají stát budoucností transportu zásilek. Wingcopter se zaměřuje na vývoj letecké techniky a nyní bude společně s UPS pracovat na získání certifikace pro již existující letoun na komerční doručovací lety ve Spojených státech amerických. 
 
Získání certifikace je podle obou společností první krok k vývoji dronů, které budou schopné všestranně plnit celou škálu doručovacích úkolů. V současné době UPS převážně testuje drony pro přepravu drobných zásilek, jako jsou například léky. Společnost má ale za cíl vyvinout drony pro doručování zásilek z různých průmyslových odvětví. 
 
 
Společnosti UPS se na firmě Wingcopter zalíbilo zejména technické řešení jejich dronu. Bezpilotní letoun od Wingcopter se totiž pyšní mechanismem, který mu umožní přepínat mezi režimy letu. Dron může vzlétat i přistávat kolmo k zemi snadno i ve stísněných podmínkách, při letu na místo doručení se ale díky možnosti sklápění vrtulí a pevným křídlům dokáže pohybovat rychle a tiše. Dron by tak měl být velmi vhodný i pro létání nad městy a jinými obydlenými oblastmi. Společnost Wingcopter také zvládla se svými drony doručit zásilky i za náročných podmínek, absolvovala například dodání inzulínu do odlehlé irské vesnice. 
 
Zdroj: engadget.com


reklama