reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Už brzy nám Intel prozradí, jaké nové procesorové architektury chystá

30.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Už brzy nám Intel prozradí, jaké nové procesorové architektury chystá
Dobře víme, že na 11. prosince je naplánovaná akce Architecture Day 2018, na níž se Intel po dlouhé době podělí s veřejností o své plány do budoucna. Dle nových informací v nich přitom figuruje Raja Koduri, a to se nejedná o GPU. 
Architecture Day 2018 tak proběhne ani ne za dva týdny, ovšem zatím není jasné, kdy se odhalené informace opravdu dostanou na veřejnost a zda nedlouho poté vyprší informační embargo, nebo to bude až mnohem později, třeba během veletrhu CES 2019. Dle zvyklostí by se mělo ale jednat o pár dní nutných k tomu, aby novináři mohli zjistěné informace zpracovat a připravit si články. 
 
 
Intel už rozesílá pozvánky a my se dozvídáme, že se budou prezentovat nové technologické průlomy v chystaných produktech, a více se tak dozvíme o tom, co Intel uvede na trh v příštích letech. 
 
Proběhne několik přednášek, které se budou týkat architektur pro servery i běžné počítače i dalších technologií. Více detailů Intel neprozradil, ale server wccftech dále informuje, že při této události se nebudou probírat žádné grafické produkty. To se ostatně dalo čekat vzhledem k tomu, že na to bude vyhrazena další událost, kde bude hlavní hvězdou Raja Koduri. 
 
Jenomže Koduri se má zúčastnit také Architecture Day 2018 a my se dozvídáme, že nyní v Intelu má být všeobecným šéfarchitektem, čili ne pouze grafických čipů, a tak bude hlavním mužem obou událostí. Proto se očekává, že GPU architektura Arctic Sound (ne konkrétní produkty) nakonec bude zmíněna i 11. prosince. Ostatně GPU jsou součástí intelovských CPU, takže se jim zcela vyhnout nejde. 
 
Zcela jistě se ale více dozvíme o 48jádrových MCP procesorech Cascade Lake a dle tweetů Intelu budou také hojně diskutované oblasti HPC a AI. 
 
 
Zdroj: wccftech


reklama