reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve na Steamu ruší video sekci

20.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Valve na Steamu ruší video sekci
Společnost Valve nezačala rok 2019 dobře. Na konci minulého roku se najednou objevila konkurence v podobě Epic Games Store, která rychle vyrostla ve vážnou hrozbu a nyní tu máme zprávu o zrušené video sekci. 
Jako by nestačily platformy velkých herních nakladatelů, Epic Games Store přišla jako nová obecná herní platforma, která zanedlouho začala ohlašovat exkluzivity a v poslední době se především řešil přestup hry Metro Exodus právě do obchodu Epic. Je celkem jedno, jak reagovali mnozí fanoušci, důležité je, že Steam tím dostal políček a ztratil další významné studio tvořící populární hry a těch se mu už opravdu moc nedostává. 
 

Nyní tak ze Steamu odchází další obsah, a sice v rámci video sekce. Důležité je přitom vědět, že pokud už nějaká videa máte na Steamu zakoupena, pak ta nezmizí a zůstanou k dispozici. 
 
Steam přitom tuto sekci zřídil už v roce 2014, tehdy ještě v betaverzi a nabízel v ní filmy, seriály a různé videomateriály plus hudbu. Samotná společnost Valve přispěla několika dokumenty a měla se svou novou sekcí velké plány, stejně jako s herními počítači Steam Machines a příslušným hardwarem i operačním systémem. Jak to dopadlo už dobře víme, dnes po Steam Machines neštěkne pes, ale v roce 2014 si mohli ve Valve představovat, že se tyto počítače rozšíří v domácnostech a my si na nich budeme pouštět právě i seriály a filmy ze Steamu. 
 
Sekce Video tak mizí, ovšem prý to neznamená, že si už na Steamu nebudeme moci pořídit žádné materiály, které nabízela. Pokud jde o videa spojená s nabízenými hrami, pak ta bude Steam nabízet přímo na jejich stránkách, takže to například může být dokument vytvořený autory hry Kingdom Come: Deliverance. Videa budou i vyhledatelná stejně jako samotné hry. Ovšem videa bez spojitosti s hrami budou postupně ze Steamu mizet. 
 
Je otázka, co k tomu Valve nutí a zda jde třeba o finanční hledisko, nebo to je počátek plánu, jak Steam restrukturalizovat a nabrat nový vítr. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama