reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Virgin Hyperloop One postaví výzkumné centrum ve Španělsku

8.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Virgin Hyperloop One postaví výzkumné centrum ve Španělsku
Projekt Hyperloop rozhodně nespí a vedle mnoha oznámených tratí se bude budovat i nové výzkumné centrum. To bude mít na svědomí společnost Virgin Hyperloop One a má být postaveno ve Španělsku za 500 milionů USD.
Není to tak dávno, co společnost Virgin Hyperloop One oznámila záměr stavět Hyperloop dráhu v Indii. Nyní přichází s další novinkou, a tou je evropské vývojové centrum, které bude postaveno ve Španělsku. Konkrétně půjde o vesničku Bobadilla v provincii Malaga v Andalusii. Na stavbě bude se dohodlo se státem vlastněnou dopravní agenturou ADIF. Celý projekt si vyžádá investice okolo 500 milionů USD (cca 430 milionů EUR). Z toho množství bude téměř 30 % (přesněji 126 milionů EUR) financováno pomocí grantů a vládních půjček. Má se zde vyvíjet a testovat technologie Hyperloop, takže zde bude i testovací dráha.
 
Virgin Hyperloop One logo
 
Centrum bude mít rozlohu 19 tisíc m2 a mělo by být otevřeno v roce 2020. Předpokládá se, že zaměstná okolo 200 až 300 pracovníků. Centrum by rovněž mělo pomoci nastartovat tvorbu dalších pracovních míst v dodavatelských řetězcích. Nebude to zdaleka první dopravní společnost v Andalusii, ta je totiž naopak velkým dopravním centrem, neboť zde figuruje přes 9000 firem, které mají něco společného s transportem a logistikou včetně vývoje, ve kterém pracuje 20 tisíc lidí. Dokonce je zde v oblasti i vesmírný výzkum.
 
Virgin Hyperloop One logo dráha
 
ilustrační foto dráhy Hyperloop
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama