reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VR headset Google Daydream View stojí 80 dolarů

4.10.2016, Jáchym Šlik, aktualita
VR headset Google Daydream View stojí 80 dolarů
Google představil první headset speciálně navržený pro svou platformu virtuální reality Daydream. Překvapí textilním povrchem v jedné ze tří barev, dálkovým ovladačem a možností použití v kombinaci s dioptrickými brýlemi.
Platforma pro virtuální realitu Daydream založená na Androidu byla oznámena už letos na jaře, minulý měsíc pak byla otevřena vývojářům, kteří už tak mohou tvořit své aplikace. Na dnešní tiskové konferenci došlo k představení finální verze headsetu Google Daydream View. Začne se prodávat v listopadu za relativně příjemnou cenu 79 dolarů, v přepočtu 1 900 Kč bez DPH. Nejde o samostatný headset, k jeho funkčnosti je totiž potřeba smartphone podporující platformu Daydream – první takové modely byly dnes rovněž představeny pod názvy Pixel a Pixel XL. Vybaveny jsou 5“ Full HD či 5,5“ Quad HD displejem typu AMOLED, procesorem Snapdragon 821, 4GB RAM a operačním systémem 7.1 Nougat. Další podporované telefony by měly v budoucnu přibývat.





VR headset má být velmi lehký a samozřejmě ke své funkci nevyžaduje žádné kabely. Aby bylo ovládání ještě snadnější, bude dodáván s miniaturním bezdrátovým ovladačem, který obsahuje také pohybové senzory. Pokud není headset zrovna používán, může být ovladač vložen dovnitř, aby se minimalizovalo riziko jeho ztráty. Povrch VR headsetu není tvořen tvrdým plastem, ale jemnou textilií, která má spolu s nastavitelným popruhem zlepšovat komfort při nošení. Na výběr budou hned tři barevné varianty, kromě dvou odstínů šedé také méně obvyklá vínová. Potěšeni budou uživatelé, kteří nosí dioptrické brýle, protože Daydream View je možné pohodlně používat i v kombinaci s brýlemi. Připomeňme, že Google už má připravenu řadu vlastních aplikací podporujících virtuální realitu, další dodají třetí strany.


Zdroj: Liliputing.com
reklama