reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výroční Ryzen 7 2700X potvrzen, přijde i speciální Radeon VII

23.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Výroční Ryzen 7 2700X potvrzen, přijde i speciální Radeon VII
Samotná společnost AMD už potvrdila, že se opravdu chystá oslavit své 50leté výročí i pomocí speciální edice procesorů Ryzen 7 2700X. Navíc se dozvídáme, že k nim přibudou také karty Radeon VII, ale ukázalo se konečně, v čem budou zvláštní?
Výroční verze procesoru Ryzen 7 2700X může nabídnout vyšší takty a/nebo nějakou speciální výbavu, jako třeba upravený chladič, honosnější obal či prostě nějaký dárek navíc. O grafické kartě Radeon VII by se dalo soudit to samé, přičemž v jejím případě může mít ona sama nějaké zvláštní provedení. 
 
 
Od AMD jsme se už dozvěděli, že se můžeme připravit na 29. duben, pokud o takový hardware máme zájem. Z obrázku je také patrné, že přinejmenším o design půjde také a že tu bude svou roli hrát zlatá slavnostní barva. Obzvláště takový Radeon VII může svou kombinací zlaté a červené zvláště imponovat zvláště čínským zákazníkům.  
 
Lisa Su nám k tomu napsala, že z kalifornského start-upu se během 50 let stala společnost zaměstnávající na 10.000 lidí, na niž je velice hrdá, stejně jako na to, jaký dopad měly její technologie na celý svět. AMD tak mohlo ovlivnit zlatou dobu polovodičového průmyslu a nyní se chystá načít dalších 50 let, v nichž chce dále měnit naše životy pomocí svých technologií. 
 
AMD Radeon VII ’50th Anniversary Edition’ dostane nejspíše červené podsvícení svého chladiče, což je zatím to jediné, co se o této verzi dá říci. Otázka zvýšených taktů tak zůstává otevřena. 
 
AMD Ryzen 7 2700X ’50th Anniversary Edition’ by pak dle wccftech opravdu měl nabídnout vyšší takty oproti standardní verzi modelu 2700X, jenomže Tom's Hardware mluví o nezměněných taktech. Bude to ovšem pravděpodobně poslední 12nm desktopový procesor, který AMD vypustí na trh před tím, než představí 7nm modely, ať už to budou serverové EPYC nebo Ryzen. Zajímavé je, že výroční verze byla spatřena s cenou 341 USD u prodejce, který jinak nabízí běžné verze za 383 dolarů. Co se týče konkrétních taktů, dá se uvažovat o tom, že turbo by mohlo jít až na 4,5 GHz. AMD to může případně podpořit vyšším TDP, ale to se ještě uvidí. 
 
Počkáme si tedy do 29. dubna, pak už bude vše jasné. 
 
Zdroj: AMD, VideoCardz


reklama