reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WCCFTech: Partneři NVIDIE dostanou nové karty na konci prázdnin

26.6.2018, Jan Vítek, aktualita
WCCFTech: Partneři NVIDIE dostanou nové karty na konci prázdnin
Server WCCFTech přinesl informaci, která má pocházet z jeho vlastních zdrojů v průmyslu, a sice že NVIDIA začne svým AIB partnerům rozesílat nové grafické karty GeForce na konci srpna až na začátku září. 
Dříve se přitom uvažovalo o tom, že nové grafické karty se k partnerům NVIDIE možná dostanou už přímo uprostřed letních prázdnin nebo na začátku srpna. Dle WCCFTech to bude spíše na samotném konci srpna až v září a kdo ví, třeba NVIDIA dříve opravdu plánovala je dostat na trh dříve a nyní se rozhodla nástup trošku pozdržet kvůli údajným problémům s odbytem Pascalů, jichž bylo vyrobeno příliš mnoho a kvůli velice ochablému zájmu kryptotěžařů se neudaly.
 
 
Dle WCCFTech zůstává Turing to nejpravděpodobnější označení nové herní generace a nejspíše pak půjde o karty s označením GeForce GTX 1180 a podobně. To vše přitom znamená, že by první zástupci nové generace karet měli být vypuštěni na trh během několika týdnů po začátku září, takže můžeme uvažovat o říjnu či konci září, pokud budeme optimističtí. 
 
Nicméně to, že karty budou na trhu k dispozici několik týdnů poté, co se dostanou k AIB partnerům NVIDIE, je čistě jen odhad. Ono to totiž může trvat také několik měsíců, pokud se NVIDIA rozhodne jejich představení odložit a mezitím se budou budovat skladové zásoby. Nicméně v té době bychom měli už v podstatě s jistotou vědět, že nové karty jsou na světě, protože taková věc se už nemůže udržet v tajnosti. 
 
Ostatně dle zdroje serveru WCCFTech má být úvodní množství karet rozeslané NVIDIÍ velice omezené, a to třeba i jen několik set kusů na firmu. Z toho bude navíc řada kusů použita pro účely vývoje nereferenčních karet či jejich chladičů. Očekává se tak, že první karty se na trhu za doporučené ceny prodávat nebudou a menší trhy, jako ten náš, v takovém případě rovnou ostrouhají. 
 
A nakonec tu máme další indicii hovořící o tom, že by GPU Turing opravdu mohly být 7nm. Společnost TSMC totiž potvrdila, že začala pro NVIDII vyrábět nejmenovaná 7nm GPU, což by mohly být právě GeForce GTX 1180 a 1170. Ostatně to by vysvětlovalo, proč by první várky karet měly být značně omezené. 
 
Zdroj: wccftech


reklama