reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 May 2019 jsou tu

22.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 May 2019 jsou tu
Microsoft ohlásil, že Windows 10 ve verzi May 2019 Update jsou oficiálně k dispozici, takže i sám je začal rozšiřovat na první počítače prostřednictvím Windows Update. A jako obvykle máme možnost na nic nečekat a rovnou nový systém instalovat.
Toto oznámení přichází krátce poté, co se objevil problém se službou obnovení Windows, nicméně ta se týká čerstvých instalací a jejich následných aktualizací, takže s upgradem existujícího systému snad v tomto ohledu nevznikne potíž. Nicméně vzhledem ke zkušenostem z nástupu minulých velkých aktualizací systému existuje vysoká šance, že se objeví jiné a neméně závažné potíže. Minulý rok na podzim to byla především mizející uživatelská data
 
 
Pokud se tak nyní podíváte na nabídku Windows Update, pak vám už může být nabídnuta verze Windows 10 1903, ovšem také nemusí, což bude asi ve většině případů. Zvláště tehdy se vyplatí si počkat a do aktualizace se nepouštět, protože tím spíše by se nám nemusely vyhnout problémy. I tak ale bude možné si novou verzi stáhnout a nainstalovat jednoduše prostřednictvím Media Creation Tool
 
Microsoft sám tvrdí, že právě distribuovaná verze zaznamenala pozitivní ohlasy a dobrá jsou také data z telemetrie, takže s ní jde na trh. Zároveň uvádí, že na rozdíl od předchozích aktualizací nyní sám má opatrný přístup, takže lze usuzovat, že verze 1903 se asi bude šířit pomaleji, ale to ostatně ani nemáme možnost sledovat. 
 
A co nového nám Windows 10 May 2019 Update vůbec nabídne? Bude tu třeba Windows Sandbox pro bezpečné provozování nedůvěryhodných aplikací. Dále tu budou Intelligent Active Hours jako volba pro čas, kdy se mají provádět aktualizace, jejichž instalace by už opravdu neměla přerušovat práci. Pak tu je také vedle již dostupného standardního a temného motivu také nový světlý motiv, funkce Cortany a Windows Search budou odděleny, více zabudovaných aplikací půjde odinstalovat a pak tu máme i novinky pro náročnější uživatele, čili tzv. powerusers. 
 
Hlavní podpora Windows 10 z dubna 2018 bude ukončena letos v listopadu, kdy by už měla být nová verze k dispozici pro všechna kompatibilní zařízení. 
 
Zdroj: Microsoft 


reklama