reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 October Update má problém s počítači HP i Dell

12.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Windows 10 October Update má problém s počítači HP i Dell
Jen chvíli poté, co Microsoft vyřešil problém s mazáním složek ve Windows 10 October Update, vypadá to, že bude mít další problém. Majitelé počítačů HP i Dell si stěžují, že po instalaci dostávají modrou smrt.
Windows 10 October Update je pro Microsoft asi prokletý. Poté, co vyřešil problém s mazáním složek, se objevuje další neduh. Vypadá to, že tato aktualizace není kompatibilní s některými počítači značky HP, nicméně už se začínají objevovat i podobná hlášení např. od uživatelů značky Dell. Uživatele si stěžují, že aktualizace způsobuje modrou smrt (BSOD). Počítače odmítají nabootovat a nefunguje ani obnova do předchozího stavu. Problém se zatím zmiňuje na diskuzních fór Microsoftu.
 
Windows 10 logo
 
Aktualizace KB4464330 (build 17763.55) podle prvních informací koliduje se souborem HpqKbFiltr.sys, nicméně další šetření ukazují, že to asi nebude ten pravý zdroj problému. Někteří uživatelé navrhuji soubor smazat nebo přejmenovat. Ne všem ale tento postup pomáhá a systém i nadále vyhazuje chybu WPF_VIOLATION, zasekne se na modré smrti a nejde s ním v podstatě nic dělat. Na fórech jsou i lidé, kterým díky updatu lehly desítky stejných počítačů HP najednou. Ostatně tomu, že zdroj problémů bude zakopaný někde jinde, napovídá i fakt, že problém podle všeho postihuje i majitele jiných značek počítačů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama