reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.4.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Pokud máte pocit, že informací o pandemii koronaviru není všude okolo dost, začaly se zmínky objevovat i přímo v systému Windows. Microsoft přidal do vyhledávací nabídky odkazy, které vedou na přehled zpráv nebo interaktivní mapu s počtem nakažených.
honza1616 (3629) | 21.4.202016:49
Jsem na FB spravce v nekolika skupinach a asipred 3 tydny jsem dal do pravidel, zakaz sdileni čehokoliv o Koronaviru, stačí ze to denodenně poslouchame ve spravach, ktere uz ani nejsou o nicem jiném
Odpovědět0  0
JFO (85) | 21.4.202017:11
Tento článek má danou korona­-tematiku přímo v nadpise. Tady to není offtopic.
Odpovědět0  0
honza1616 (3629) | 22.4.202010:01
samozřejmě že tady ne, tady tento článek vyzývá k diskuzi na toto téma, ale kdyby mi ten článek někdo sdílel do mojí skupiny tak mu to smažu, protože je to už všude a štve mě to a chci aby aspoň někde byl nějaký obsah bez tématu ­"Korona­"
https:­/­/ctrlv.cz­/shots­/2020­/04­/22­/kEbA.png
stejně tak když tady něco napíšeš a přidáš k tomu odkaz na konkurenční web tak ti to zde smažou ­(to se mi stalo­), prostě když zde správce webu nechce jistou tématiku nebo obsah diskuze tak to smaže, kdybych zde sdílel odkaz na moje skupiny jako reklamu tak mi to taky jistě smažou
Odpovědět0  0
JFO (85) | 20.4.202020:29
Na rakovinu umírá 80 lidí denně a nikoho to nezajímá! Jsou tu i jiné nemoci.
Tohle je psychologické šílenství. Hysterie byla vytvořena sdělovacími prostředky, které chtějí na každé negativní zprávě vydělat. Jenže psychóza se tak snadno léčit nedá.
https:­/­/zpravy.denikplus.cz­/1600­-svet­-se­-zblaznil­-a­-sirit­-neumerny­-strach­-je­-hloupe­-tvrdi­-lekar.html

Já mám naopak pocit, že už je těch zpráv až nad hlavu a zajímalo by mě, jak se to v těch Windows dá vypnout aby mě to neobtěžovalo.
Zapnul jsem si mapu na seznamu a dolní pruh displeje byl zabrán hláškou, že nesdílím ­"Covid­-19 polohu­". No trvalo mi to půl hodiny než jsem objevil, kde se to vypíná. Nové kurvítko.
Odpovědět1  6
asip80 (1166) | 20.4.202021:44
- na narození umírá 100% lidí
- chceš hrát dobrovolnou ruletu o svůj život a nebo životy svých blízkých ?
- víme jak se bude vir vyvíjet a jak se budou chovat jednotlivé mutace ?
- víme jaký má vliv na plod ?
- víme o všech možných následcích ?

Neberu ti, že na rakovinu umírá 80 lidí atd.,
- Kolikrát dokázala rakovina mnohonásobě zvednout úmrtnost v zasažených regionech ve srovnání s dlouhodobým průměrem ?
- Kolik zvládla rakovina přetížit podobným způsobem nemocnice atd. ?
- Kolikrát se těla uskladňovali kvůli rakovině v chladících vozech, protože nestačila kapacita ?
- Kolik se vybudovaly masové hroby kvůli rakovině ?
- Kolikrát nestíhali spalovny a pohřební služby kvůli rakovině ?

možná psychóza, možná zdravý rozum, možná pud sebezáchovy, možná nesobeckost a ohleduplnost ..kdo ví co stojí za tím, že to lidé dodržují a nosí aspoň ty roušky ..


"Zapnul jsem si mapu na seznamu a dolní pruh displeje byl zabrán hláškou, že nesdílím ​­"Covid​­-19 polohu​­". No trvalo mi to půl hodiny než jsem objevil, kde se to vypíná. Nové kurvítko.­"

jestli ti to trvalo 1­/2 hoďky, tak silně pochybuji o tvých kognitivních funkcích ...asi nic moc :­)
Odpovědět5  0
JFO (85) | 20.4.202023:33
Přečetl jste si ten odkaz, nevypadá to?

Bohužel je spousta lidí totálně zmanipulovaných médii. Celkový počet úmrtí u nás není vyšší než minulé roky. A to ani v Itálii. Opravdu je to výsměch. V Číně zemřelo letos daleko více lidí na ptačí chřipku než na Covid, ale panika byla rozpoutána ­- za socialismu se tomu říkalo psychologická diverze a ideologická válka. Soudruzi v ČLR jsou dobře proškolení.

Pro média je to skvělá příležitost šířit paniku. Médiím jde jen o sledovanost.

Čína prodává za těžké prachy zdravotní materiál, který jí darovaly evropské země. Plus do toho míchá vlastní nekvalitní. Celé to smrdí podvodem.

A vy chcete hrát ruskou ruletu o ekonomický bankrot celé země? Těch 300.000.000.000Kč se bude brát asi ze vzduchu? No zaplatíme to z daní. To pak zemře na chudobu a následný chaos daleko více lidí.

Díky rozpoutanému šílenství umírá daleko více lidí na jiné nemoci, protože to není populární léčit.
Odpovědět1  4
DarkRichelieu (1230) | 21.4.20208:09
Media ­"šíří­" paniku ale hranice nezavírá televize, ale politici. Ono nejspíš v globálu se moc nepozná že umírá více lidí než obvykle. Problém je že když se to lokálně rozšíří, tak je z toho průser a zavalen mrtvolama nechcete být, ani když vám umírají zdravotníci a to se stává. Podívejte se jak to vypadá v nemocnicích v New Yourku, nebo v postižených oblastech Itálie. V Římě se nic moc neděje, ale v Lombardii je situaci úplně jiná a zemřelo jim tam i 19 doktorů. Problém je že 20% pacientů je nutné hospitalizovat v nemocnici a kolem 5% je odkázáno na přístroje. Takže pokud by se v ČR nakazilo 100.000 lidí a z toho minimálně 5% potřebuje přístroj ­(5.000­) máme jich 2000, z toho je 40% zabraných jinými pacienty. Kolik jich asi umře a kolik lidí umře na jiné komplikace oslabené koronavirem ? Německo počítalo s nakažením 2­/3 populace s úmrtností 0,5% by to bylo téměř 280.000 lidí. I v Anglii to chtěli nechat projít ­"davem­" ale vše bylo nakonec horší než si mysleli. Hádám že je vám to asi jedno. Jestli chcete obětovat životy pro záchranu ekonomiky tak jste nelidské hovado.
Odpovědět2  1
JFO (85) | 21.4.20208:45
Pokud následkem poškození a rozvratu ekonomiky dojde k daleko většímu počtu úmrtí, tak to nelidské hovado jste bohužel vy. Ne všechna úmrtí uvedená na Covid jsou způsobená tímto virem. Honíme se za senzací a do Covid statistik se započítávají i případy težce nemocných s mnoha dalšími chorobami. Ekonomika může způsobit škody na zničených životech daleko horší. Můžete se stát otrokem v čínských rukách.

Vláda nám ukazuje, že sami si mohou užívat zabijačky a posedávat v restauracích. To proto, že sami vědí, že nemoc není až tak nebezpečná, jaká se šíří panika.

Přečtěte si: http:­/­/www.zvedavec.org­/komentare­/2020­/04­/8283­-drazi­-obcane.htm
Cituji: ­"Někdo by mohl namítnout, že to bude jako ve fašistickém policejním státě, ale je to pro vaše dobro. Jednou budete také staří a nemocní, a budete chtít zemřít na kardiovaskulární chorobu nebo rakovinu jako všichni ostatní – ne kvůli tomuto příšernému koronaviru. A je to opravdu hrozná nemoc. Budete mít bolest v krku, začnete kašlat a může vás dokonce začít bolet celé tělo.­"

Babišovi to vyhovuje, protože na tom Agrofert ekonomicky profituje.

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. Klidně by jste se ze strachu nechal dobrovolně zavřít do cely a tam zůstal do konce života. Já vám to neberu, klidně si seďte v cele a noste plynovou masku. Už teď se hovoří o zvýšení daní.
Těšte se: https:­/­/www.irozhlas.cz­/ekonomika­/koronavirus­-v­-cesku­-schillerova­-schodek­-statniho­-rozpoctu_2004191241_pj
Laferova křivka je ovšem neúprosná a další zvýšení daní nemusí přinést zvýšení zisku, jak si ekonomové myslí. Způsobí to pravý opak. Vy by jste dobrovolně pracoval při 100% zdanění? ­- asi ne!
Odpovědět1  4
DarkRichelieu (1230) | 21.4.20209:29
"Tak proč rovnou neshodíme všechny důchodce, chronicky nemocné a mnoho dalších, kteří by asi umřeli rovnou ze skály a nenecháme tu jen zdravé a silné jedince.­" Sociální darwinismus je podle vás naše jediná spása ? Těch několik set tisíc lidí zahrabat na místě a je po problému. Ekonomika zachráněna, důchodová reforma konečně vyřešena, zdravotnictví posíleno a jedeme vstříc světlým zítřkům. Jestli tohle myslíte vážně, tak fakt nevím jestli jste člověk.
Odpovědět1  1
DarkRichelieu (1230) | 21.4.20209:37
Až by začalo u nás umírat více lidí, ekonomika by se stejně zastavila, lidi by vůbec nechodili do práce, protože on by třeba neumřel, ale jeho žena ano protože by pro ni nezbyl dýchací přístroj. Takhle se sice něco zavře, ale ne úplně. Nejen v Anglii to nechtěli řešit, ale nakonec museli proti tomu něco dělat. Jinak by se to sesypalo ještě víc, důvěra ve vlády by padla, protože by to nechali volně šířit pod heslem ­"obětujeme statisíce abychom zachránili miliony­" vznikla by anarchie, rabování a vás by dav za tu vaší ekonomickou záchranu pověsil jako jednoho z prvních.
Odpovědět1  0
JFO (85) | 21.4.202017:24
Pokud vám média totálně vymyla mozek a chcete aby vás naše vláda ekonomicky ostříhala jako ovečku tak se presuňte třeba do věže ze slonoviny popř. podzemního bunkru a tam můžete ve strachu zůstat do konce života. Ta mediální masírka je silná. Už to nalezlo a zavirovalo i Windows 10 ­(dle článku­). Linux je naštěstí imunní ;­).

Některá nařízení vlády by se dala považovat za rozumná a jiná jsou naprosto nesmyslná. Z toho jak se vláda chová, tak stále nechápete, že s námi hrají špinavou hru.

O konkrétních opatřeních by se dalo diskutovat, třeba stálé nošení roušky je hodně vidět, ale je to naprostá pitomost a více to škodí. Fungovalo by to snad krátkodobě v MHD nebo v obchodech.

Kdyby se vláda chovala zodpovědně, tak by pomohla i těm důchodcům daleko více. Důchodci jsou daleko více ohroženi jinými chorobami, kterým se nevěnuje pozornost. Uvidíte, že jakmile bude rozkradeno a nebude co dalšího vytunelovat, tak se opatření zruší a po tomto koronaviru se v médiích slehne zem. I kdyby na něj umíralo 10x více lidí než dnes.

Počtěte si: http:­/­/dfens­-cz.com­/zprava­-o­-valce­-s­-virem­-v­-tramtarii/
Odpovědět0  0
asip80 (1166) | 21.4.202018:34
- viděl jsem jeho proslov ;­)
- dokážeš odpovědět aspoň na pár dotazů a nebo jsi totálně zmanipulován médii ?
- ty víš se 100% přesností na co a kolik umřelo lidí ? ­(to jsi hodně dobrý­)
- to že Čína prodává zdravotnický materiál za těžké prachy není její problém­(obvlášt když tam přišel velký bratr a všechny začal přeplácet­), ale náš ­(měli jsme dost času nastartovat vlastní produkci a udělat dostatek zásob .. ­) >>> fakt věříš, že prodávají to co jim bylo darováno a že nikomu nice nedarovali, nebo nikomu nepomohli >> trochu tu rozjiždíš demagogii >> navíc dodávky nekvalitního materiálu je opět náš problém ­(to co jsme si objednali to máme + jsme brali od necertifikových firem ­)>> brát to někde z Indie, Egypta, tak to dopadne ještě hůř a ani nebudou stíhat v daných objemech
- krize přicházela i bez COVIDU ­(automotiv neodstavili manažeři kvůli viru, ale protože byli v řiti­) >> vir je jen dobrá výmluva a jak vycucnout další prachy ze státních kas a díky bohu jsou náznaky toho, že se upustí od ekoteroru, který má spíš opačný efekt a směroval nás do ekonomické krize ..
- kolik lidí umírá na jiné nemoci díky COVIDU a lepšímu vzduchu díky odstavení průmyslu i dopravy ? prosím o tvrdá data >> nebude to spíš naopak, že díky opatřením se brutálně redukovalo šíření i jiných infekčních nemocí, které oslabují organizmus, nebo mohou přivodit těžké zdravotní problémy až smrt ?

koukám, že pro jedince jako ty život druhých nemá žádnou hodnotu ..

Odpovědět0  0
JFO (85) | 22.4.202010:38
Ale ano, život druhých pro mě má vyšší hodnotu než pro Vás.

Víte o tom, že pokud Vaše léčení stojí více než 1,2MKč, tak Vás zdravotní pojišťovny nechají zdechnout:
http:­/­/dfens­-cz.com­/cena­-zivota­-2­/
? Pokud se oslabí ekonomika, tak bude tato částka nižší a zemře více lidí.

Data mám pouze z internetu a privátní přístup ke statistice nemám. Ale současný přístup vlády prostě smrdí podvodem. Ostatně přečtěte si ten článek v odkazu celý.

Jasně, že čínské zdravotní prostředky pomohly, ale naše firmy, které to umí vyrobit také ostrouhaly. Nouzový stav umožňuje se vyhnout výběrovým řízením a vládám se to velice líbí. Je to skvělý tunel jak odklonit prostředky státu do správných kapes.

Přečtěte si také tohle: ­"Čína prodala Itálii zpět zdravotnické pomůcky, které od ní dostala darem­"
Zdroj: https:­/­/www.denik.cz­/ze_sveta­/koronavirus­-nakaza­-epidemie­-pandemie­-cina­-italie.html
Čína má kšeft na prvním místě.
Odpovědět0  0
asip80 (1166) | 22.4.202019:04
- jasně pojišťovny běžně hradí mnohem nákladnější péči + mají mnohamiliardové rezervy + vyhazují peníze za blbosti >> papouškovat slepě dfens je tedy úroveň :D

- ano někteří se na současném stavu pěkně napakovali a šance, že se ­"odchytí­" velké ryby bude mizivá a nebo jako obvykle přijde nějaká ta ­"milost­" od budoucího prezidenta ..

- to nic nemění na tom, že fanatické kopání do Číny apod. je úplně mimo mísu a opět to dokazuje, že bordel je na našem písečku

- sorry to je článek o ničem :­)
Odpovědět0  0
JFO (85) | 24.4.20201:11
Já si naopak myslím, že odkázané texty nejsou o ničem i kdyby vykalkulované ceny za záchranu života byly v praxi odlišné. Vláda nám nabídne namísto nekonečné a nesnesitelné karantény totální elektronické šmírování. A všichni se budete radovat, jak je to skvělé být na každém kroku sledován.
Zavirovalo to android, zavirovalo to Windows10 atd.

Pozastavil se nad tím i Klaus mladší, jak se lidé snadno nechají sledovat, jen když se trochu postraší:
https:­/­/cz.sputniknews.com­/ceskarepublika­/2020042211835418­-klaus­-firmy­-a­-zivnostnici­-umiraji­-ukonceme­-nouzovy­-stav­-hrozi­-devastace­/

Já fanaticky nekopu do Číny, ostatně ten nevýhodný obchod či tunel s Čínou dohodla naše vláda snad svéprávně. Určitě jim z toho něco zůstalo pod nehty. S tím napakováním s Vámi souhlasím.
Odpovědět0  0
JFO (85) | 20.4.202023:55
A k té manipulaci v programech typu Windows 10 je to podobné

Windows 10 se zeptá:
Chcete přijímat skvělou reklamu adresovanou právě pro vás >>>ANO<<<
ne znamená, že budete ochuzeni a reklama nemusí odpovídat vašim požadavkům

Tam je vidět, že už za Vás je předpřipravena odpověď a jediná správná odpověď je ANO. To bylo stejné, jako s aktualizací na Windows 10, kde pro změnu nebyla vůbec možnost říci ne, šlo asi odstřelit dialog z task manageru. Dokonce dnes, když nechcete aktualizace Win10, tak to nejde vypnout z menu ­- jde to odložit do 7 dnů. A pokud chcete vypnout aktualizace úplně, jde to pouze nějakým nastavením v registrech.

Je to moderní, že nemohu odpovědět že něco nechci. Když na vás vyběhne hláška: ­"Chcete být sledován­" a máte možnost jen ANO nebo odložit dotaz na později a odpovědět po chvíli politicky správně ANO.
U map Seznamu spíše šlo o to, že mě po nějaké době napadlo, že v nastavení aplikace může být někde schovaná nová položka. Na té liště byla jen jediná možná odpověď.
Odpovědět0  2
Pavel Matějka (1587) | 21.4.20209:30
Personalizovaná reklama umí nanejvýš to, že vám začne nabízet věc, kterou jste si včera objednal ­- a týden nebo dva vás s tím prudí.
Odpovědět3  1
JFO (85) | 22.4.202010:26
Tady je důležité to, že autoři programů nedávají stejnou váhu pro kladnou a zápornou odpověď.
Člověku už je podsouváno dialogem, jak má správně ­- tzn. politicky korektně odpovědět. A to mě štve ze všeho nejvíc.

Už se mi také stalo, že jsem bezmocně sledoval jak android na telefonu vyhodil hlášku, že se za 19s restartuje, když to nezamítnu. Jenže já jsem měl jednu ruku na volantu a přede mnou někdo podivně manévroval. Takže jsem nemohl přeostřit zrak a hledat na dotykovém displeji odmítnutí. Pak jsem na 30minut přišel o online mapu a podařilo se mi zabloudit.

S tím koronahoaxem je to stejné, zaviroval i mapu seznamu. Jenže když jedete na kole tak asi to poslední, co Vám přijde na mysl je vymýšlet, kde se to vypíná. Něco jiného je když jste někde pohodlně v kanclu. A i když to vypnete, tak to nastavení je tak otravné, že se nedá sbalit a neustále se zobrazuje. Naštěstí už jenom v rámci nastavení a na hlavní mapu to neleze.
Odpovědět0  0
asip80 (1166) | 22.4.202019:32
- nic a nikdo tě nenutí takové programy používat, prostě je to pro ně forma obživy a jedna z možných odměn za odvedenou práci ;­)

- chybu bych viděl v uživateli, který nejen asi neví kam jede, ale nastavil si čas aktualizace a pak se diví :­) ­(30 minut ? to co bylo za prehistorický přístroj ? ­) >> pořád jen fňukáš a házíš vinu na druhé ...

- chceš říct, že jsi aktualizoval a spustil app až za jízdy, že tě pak ten ­"tenký­" proužek, který jsi nebyl schopen vypnout, tak rozptyloval ? ­(z tvé strany jen velmi hloupé výmluvy a fňukání­) ..
btw vypnutí je úkon na max 10­-15 sec. ..hrozná obět až je mi tě líto :)
Odpovědět0  0
Tech-boy.lukas (1257) | 22.4.20209:45
tak chodit na seznam je psychóza sama o sobě. Nejužitečnější je od nich asi tv program. Ještě z dřevních dob mám od nich mail, který stahuje google a může i přes smtp seznam odesílat. Ti d.e.b.i.l.o.v.é blokují některé servery googlu. Někdy se mi vrátí hláška. ­"You are not welcome here"
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.