reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Wolfenstein III bude a série Dishonored zatím není mrtvá

17.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Wolfenstein III bude a série Dishonored zatím není mrtvá
Bethesda Softworks potvrdila, že plnohodnotné pokračování rebootu Wolfensteina v podobě třetího dílu rozhodně bude. Vedle toho se dozvídáme, že ještě nemusíme lámat hůl nad séríí Dishonored. 
Bethesda letos na E3 ohlásila nového Wolfensteina, ale v podobě poněkud jiné hry, než bychom očekávali. Jde o Wolfenstein: Youngblood, kde budou ústřední roli hrát dvě dcery BJ Blazkowicze, jehož tělo si toho ostatně vytrpělo už tolik, že si zaslouží odpočinek. Toho se mu ale nedostane, protože Peter Hines (VP, PR a Marketing, Bethesda) nyní potvrdil, že Wolfenstein III bude a o tom není pochyb. Youngblood tím přitom zcela jistě nemyslel. 
 
 
Wolfenstein se dočkat rebootu v roce 2014, kdy přišel na trh úspěšný Wolfenstein: The New Order. Wolfenstein II se přitom celkem brzy po vypuštění na trh dostal do akčních nabídek, což obvykle znamená, že prodeje nejsou tak dobré, jak by se čekalo, takže to přirozeně vyvolalo obavy o to, zda třetí díl přijde, a to zvláště po ohlášení Youngbloods. To ale bude prostě jen samostatný díl, který se nezařadí do hlavní linie, a to podobně jako Wolfenstein: The Old Blood z roku 2015. 
 
Peter Hines také uvedl, že MachineGames si prostřednictvím Youngbloods chtějí odpočinout od původního příběhu. Diskuse se také točila kolem znovuzrození AAA her zaměřených na příběh a jednoho hráče, čemuž je Bethesda dle vlastních slov oddaná. 
 
V souvislosti s tím Hines také povzbudil fanoušky série Dishonored od Arkane Studios, jejíž druhý díl i se svým samostatným DLC také nepředstavoval prodejní hit. Samotní vývojáři dříve uvedli, že tato série je nyní u ledu, ale Hines k tomu řekl, že by se toto vyjádření skutečně nesnažil zveličovat v tom smyslu, že by byl vývoj dalších dílů odložen na neurčito. 
 


reklama