reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

XFX připravuje svou nereferenční RX Vegu

3.11.2017, Jan Vítek, aktualita
XFX připravuje svou nereferenční RX Vegu
S pozoruhodným designem má přijít na trh nová grafická karta XFX s čipem AMD Radeon RX Vega, o níž však toho zatím není moc známo. Vypadá však daleko použitelněji než výchozí verze s radiálním chladičem. 
Nástup grafických karet AMD Radeon RX Vega byl a je velice rozpačitý a ani dnes, několik měsíců po jejich představení, nemáme u nás možnost pořídit si nereferenční model s lepším a tišším chladičem, který by byl případně i přetaktovaný. To může řadu zákazníků odradit, i když AMD s odbytem karet Vega velký problém nemá vzhledem ke stále velkému zájmu těžařů kryptoměn. 
 
Za to může především nedostatek čipů Vega na trhu a také fakt, že jejich nasazení je složité vzhledem k různým typům pouzder. Dosud tak představil svou nereferenční Vegu pouze Asus, a to i jako ROG Strix RX Vega 56, ale právě s dostupností těchto karet je to velice špatné. Nyní se k němu přidává společnost XFX, která ukázala toto: 
 
 
Dle dostupných informací jde o kartu s čipem RX Vega, ovšem není jasné, zda to je verze 56, nebo 64. Zveřejnila je samotná společnost XFX, takže o podvrh nejde. 
 
 
Když ani není jasné, zda jde o Vegu 56, nebo 64, pak samozřejmě neznáme ani další podrobnosti. Máme tu tak pouze to, co ukazují samotné fotografie, a sice 6 + 8pinový napájecí konektor PCIe, čili maximální spotřeba karty může činit 300 W. Z toho by se dalo usuzovat, že jde o Vegu 56, neboť Vega 64 využívá dva osmipinové konektory. 
 
 
Ze zadní strany jsou také vidět žebra mohutného chladiče s heatpipe, takže je patrné, že samotná karta je velice krátká a nesahá moc daleko za konektor pro slot PCI Express x16. 
 
Nyní si zbývá počkat na to, kdy XFX tuto kartu oficiálně představí a vyšle na trh. 
 
Zdroj: reddit


reklama