reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zaklínač 3 může díky novým nástrojům nabídnout ambiciózní modifikace

23.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Zaklínač 3 může díky novým nástrojům nabídnout ambiciózní modifikace
Pokud jde o modifikace nadšených fanoušků her, titul Zaklínač 3 na tom nikdy nebyl tak, jako třeba Skyrim ze série The Elder Scrolls. Modifikace to tak byly spíše kosmetické, ale nyní se otevírá úplně nová cesta. 
V případě Bethesdy nejde ani o Skyrim, ale o více her ze série The Elder Scrolls. Nedávno byl dán zdarma k dispozici Morrowind, pro který fanoušci už dlouho vyvíjení verzi Morrowind Rebirth, respektive celkovou konverzi do moderního hávu (no dobře, modernějšího) s upravenými mechanikami. V podstatě tím tak předělali celou původní hru a je to velice znát třeba už na tom, že instalace Rebirthu zabírá na disku více prostoru než instalace původní hry. 
 
 
Pokud se ale někdo dosud nenabažil světa Zaklínače 3 a toužil po podobných modifikacích, jaké nabízí Morrowind či Skyrim, měl dosud smůlu. Nyní si ale pomohla právě samotná komunita, která si pro sebe vytvořila potřebné nástroje, s jejichž pomocí se budou moci tvořit právě i zásadní modifikace. 
 
Jedná se konkrétně o Radish Modding Tools zveřejněné na známém serveru NexusMods uživatelem rmemr. Tyto nástroje už umožní, aby mohly být prováděny změny v samotném prostředí hry, tvořeny nové questové linie s novými dialogy, atd. Čili kdyby někdo chtěl, mohl by si v Zaklínači 3 vytvořit zbrusu nový příběh, ale tak jednoduché to není. 
 
 
Autor nástrojů upozorňuje, že pro jejich použití jsou zapotřebí celkem bohaté zkušenosti s modifikováním Zaklínače 3, což je aktuálně podtrženo tím, že k Radish Modding Tools zatím není k dispozici dokumentace či prostě návod. Autor tak vyzývá ostatní zkušené moddery k tomu, aby mu tuto dokumentaci pomohli vytvořit. 
 
Radish Modding Tools čítají storyboard draft UI, environment parameter UI, Radish Quest UI a Radish foliage generator. Vedle toho se chystá také nástroj, s jehož pomocí bude možné synchronizovat pohyb rtů a mimiku postav dle nově vkládaných audio záznamů. Pokud se tak těchto pomůcek někdo zhostí opravdu s vervou, mohl by Zaklínač 3 zažít své znovuzrození s novým příběhem, ale i "pouze" nové jednotlivé questy jistě přijdou vhod. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama