reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

7x základ s P965: Závěr srovnávacího testu

30.10.2006, Petr Mareš, článek
7x základ s P965: Závěr srovnávacího testu
Poslední základní deska byla otestována a zbývá vyhlásit výsledky a rozdat ocenění. Pojďme si tedy shrnout, jak si zástupci základních desek od výrobců Abit, Asus, Foxconn, Gigabyte a MSI v tomto testu vedly.
Kapitoly článku:
Už víme vše potřebné a můžeme vyhlásit vítěze. Závodní pole se během testů rozdělilo na dva peletony. Na přetaktování a měření výkonu ztratily kontakt dvě základní desky, MSI P965 Neo-F a Foxconn. Na prvních místech se střídaly MSI P965 Platinum, Gigabyte GA-965P-DS3, GA-965P-DS4 a ASUS P5B. Abit AB9 sotva stíhal skupinu. Většina základních desek různě odpadávala, aby se po chvíli opět zase vyšvihla do čela peletonu. Nakonec se ale ukázala rozvaha a kvalita vybavení Gigabyte GA-965P-DS4, přičemž tato základní deska zvítězila, aniž by prošla jedinou krizí. Její výkon byl ve všech disciplínách kvalitní a zaslouženě zvítězila.

Vítězem testu se stala základní deska Gigabyte GA-965P-DS4 pro výborné schopnosti přetaktování procesoru, pamětí i FSB, podporu režimu CrossFire, výbornou výbavu, kvalitní chlazení, stabilní napájení procesoru, podrobný až puntičkářský BIOS a slušné příslušenství.


Ocenění BEST OF TEST získává vítěz tohoto testu - základní deska Gigabyte GA-965P-DS4.

Nejlepší poměr cena / výkon získala základní deska MSI P965 Platinum za přetaktování procesoru, výbornou výbavu, podporu režimu CrossFire, nejlepší výkon a solidní příslušenství při zachování slušné ceny.


Ocenění TREFA za nejlepší poměr cena / výkon získává základní deska MSI P965 Platinum.


Za zapůjčení základních desek Asus P5B, MSI P965 Neo-F a MSI P965 Platinum
děkujeme společnosti BGS Levi

Za zapůjčení základních desek Gigabyte GA-965P-DS3 a Gigabyte GA-965P-DS4 děkujeme společnosti TSBohemia.

Za zapůjčení základní desky Abit AB9 děkujeme společnosti Abit a za zapůjčení základní desky Foxconn P9657AA-8EKRS2H děkujeme společnosti Foxconn.
reklama