reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ageia prý testuje novou generaci akcelerátoru PhysX

31.8.2007, Jan Vítek, aktualita
Ageia prý testuje novou generaci akcelerátoru PhysX
Server X-bit labs přinesl zprávu o nové generaci fyzických akcelerátorů Ageia PhysX, o níž se však jako první měl zmínit server Newhua. Karta viditelně není žádný cvrček a velikostně si nezadá ani s moderními grafickými kartami. Kompatibilní...
Server X-bit labs přinesl zprávu o nové generaci fyzických akcelerátorů Ageia PhysX, o níž se však jako první měl zmínit server Newhua. Karta viditelně není žádný cvrček a velikostně si nezadá ani s moderními grafickými kartami. Kompatibilní má být se sloty PCI Express x8 / x16 a obsahuje také přídavný napájecí konektor typu Peripheral Power. Kromě toho na jejím hřbetu můžete vidět konektor ne nepodobný těm, jež používají grafické karty pro multiGPU konfigurace.



Pokud se podíváme na samotný čip, pak ten je poměrně rozlehlý a tvarem připomíná první dvoujádrové procesory Intel. Ageia však odmítla tyto obrázky komentovat, a tak se zatím nedozvíme nic bližšího, tedy především jestli jde opravdu o novou generaci těchto zatím neúspěšných typů akcelerátorů (třeba chladič je v podstatě totožný s originálním NVIDIA u karet GeForce 7600, i když to samo o sobě nic nedokazuje). O PhysX například John Carmack již dříve prohlásil, že nemá budoucnost. Problém je hlavně v počtu herních titulů s podporou PhysX a navíc jde o dalšího žrouta energie a výdejce tepla i hluku. Ale podle firmy je momentálně ve vývoji více než 100 her od 60 výrobců.



Zdroj: X-bit labs, Newhua
reklama