reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazon oznamuje tři nové čtečky knih Kindle

29.9.2011, Štepán Veselý, aktualita
Amazon oznamuje tři nové čtečky knih Kindle
Podle očekávání Amazon včera představil tři nové čtečky elektronických knih Kindle. Jedná se o Kindle Fire, která přichází s 7palcovým barevným displejem s technologií IPS. Dále o Kindle Touch s dotykovým displejem s elektronickým inkoustem...
Podle očekávání Amazon včera představil tři nové čtečky elektronických knih Kindle. Jedná se o Kindle Fire, která přichází s 7palcovým barevným displejem s technologií IPS. Dále o Kindle Touch s dotykovým displejem s elektronickým inkoustem a základní čtečku Kindle taktéž s displejem používajícím elektronický inkoust, ale bez dotykového ovládání.



Kindle Fire disponuje hmotností přibližně 414 gramů, krycím sklem Gorilla Glass, rozlišením 1024 x 600 pixelů, dvoujádrovým 1GHz procesorem OMAP4, 8 GB interní paměti a upravenou verzi operačního systému Android 2.1. Je zde i čip Wi-Fi, internetový prohlížeč Amazon Silk a 30denní přístup zdarma ke službě Amazon Prime. Kindle Fire se bude prodávat od 15. listopadu za $199.



Kindle Touch používá dotykovou technologii, při které dochází k přerušení infračerveného paprsku, displej s elektronickým inkoustem a konektivitu Wi-Fi. Nechybí funkce X-Ray, který zobrazuje podrobné popisy fiktivních a historických postav, míst či pojmů, na které uživatel narazí během čtení. Cena byla stanovena na $139 respektive $99 při použití „speciální nabídky“. V prodeji je i verze Kindle Touch 3G s čipem 3G, tu je možné zakoupit za $149. Obě je již možné předobjednat, nicméně jejich skutečný prodej bude zahájen 21. listopadu.



Od včerejška je možné zakoupit za $79 základní čtečku Kindle, která je o 18 % menší a 30 % lehčí než Kindle 3. Vybavena je 6palcovým displejem s elektronickým inkoustem (bez dotykového ovládání), několika tlačítky a čipem Wi-Fi.

Zdroj: TCM
reklama