reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD FIJI: jak bude vypadat a jaký bude výkon (spekulace)

3.6.2015, Pavel Šantrůček, článek
AMD FIJI: jak bude vypadat a jaký bude výkon (spekulace)
Nová grafická karta založená na grafickém čipu Fiji se jistě v krátké době stane novou vlajkovou lodí grafických karet od společnosti AMD. Chcete už dnes vědět, jakou asi bude mít Fiji architekturu a výkon? Můžete tedy spekulovat s námi.

Závěr


Sice se budeme opakovat, ale je třeba opět zdůraznit, že veškeré spekulace v tomto článku jsou opravdu pouze jen spekulacemi a architektura grafického čipu Fiji může ve finále vypadat úplně jinak. To samé platí i o výkonu, který může být jiný než ten, na který jsme se dnes dopočítali. Nezapomínejte, že všechno jsou to pouze jen přesné výpočty s nepřesnými čísly a teprve až po vydání Fiji se dozvíme, jaký skutečný výkon bude grafická karta na něm založená mít.


Fiji Led


I kdyby naše spekulace nakonec nevyšly, tak doufám, že ne celý článek byl úplně zbytečný a že jste se alespoň něco nového dozvěděli o architektuře GCN, o které se po vydání grafických karet Nvidia z rodiny Maxwell sice už příliš nemluví, ale věřte, že ještě rozhodně neřekla své poslední slovo a jen blázen by jí mohl ignorovat, zejména pak v souvislosti s Windows 10 a DirectX 12.


Fiji Andersson


Jestli byly naše laické odhady výkonu nové TOP grafické karty od AMD s kódovým označením Fiji alespoň trochu správné, a jestli Fiji opravdu sesadí z trůnu Titána X a stane se tak novým králem jednočipových grafických karet, uvidíme snad ještě tento měsíc. Do té doby nám nezbývá nic jiného, než jen držet palce. A komu že to vůbec ty palce držet? To přeci záleží pouze na každém z vás!


Fiji Lisa Su
reklama