reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Threadripper předvedeny, dorazí někdy v létě

31.5.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD Threadripper předvedeny, dorazí někdy v létě
Computex představuje pro zákazníky čekající na novinky od AMD menší zklamání, protože se dozvědí, že musí mít ještě velkou trpělivost. My se nyní podíváme na to, co nového bylo prozrazeno o procesorech Threadripper i platformě EPYC.
AMD nás v poslední době velice namlsalo, ale je třeba si uvědomit, že nemůže během pár měsíců vyslat na trh tolik zásadních novinek a chce to nějaký čas. To i proto, že firma není ani v takové finanční kondici jako kdysi a musela se velice uskromnit. Leckdo ale už mohl očekávat, že AMD na Computexu vypustí procesory Threadripper na trh, a ty tak budou zakrátko k dispozici. To se nestalo a my máme očekávat, že se dostaví někdy v létě. Konečné datum tak nebylo stanoveno.





Prezentaci Threadripperů si vzal na starost Jim Anderson, šéf divize Computing and Graphics. Neuvedl ještě podrobnosti o taktech těchto procesorů nebo cenách, ale potvrdil, že procesorů Threadripper bude více verzí a ta nejlepší nabídne 16 jader a 32 vláken, ale to už není žádná novinka.

Představen byl také čipset X399, který je s nimi spojený. Anderson se rozpovídal o tom, že procesory opravdu budou vybaveny 64 linkami PCI Express 3.0 a čtyřkanálovým přístupem k pamětem, a to v až osmi modulech DIMM. A vypadá to navíc, že toto všechno se bude týkat všech verzí procesorů Threadripper, takže i ten nejslabší bude mít ve výbave o 20 linek PCIe 3.0 více než nejlepší Core i9 Skylake X a dokonce o 48 více než Kaby Lake X.

Poté byl 16jádrový Ryzen Threadripper také předveden v Blenderu, jejž AMD využilo v prezentaci nových GPU Vega, ale i před pár měsíci, kdy ukazovalo možnosti procesorů Ryzen 7.

AMD také uvedlo, kdy bude k dispozici nová serverová platforma EPYC s procesory Naples o až 32 jádrech a 64 vláknech. Ty nabídnou až 32 MB L3 cache a velice slušných 112 linek rozhraní PCI Express. V jejich případě už bylo stanoveno pevné datum, a to 20. června a je pochopitelné, že servery dostaly ze strany AMD přednost, neboť ty jsou nejlukrativnější.

Zdroj: wccftech
reklama