reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock oficiálně představil základní desku Z77 Extreme9

15.5.2012, Štepán Veselý, aktualita
ASRock oficiálně představil základní desku Z77 Extreme9
Založena je na platformě Z77, tudíž zde budou fungovat procesory z řady Intel Ivy Bridge. Stejně tak jsou podporovány grafické karty určené pro rozhraní PCI Express 3.0. Díky dvěma dodatečným řadičům ASMedia ASM1061 se zde nachází více portů...
Založena je na platformě Z77, tudíž zde budou fungovat procesory z řady Intel Ivy Bridge. Stejně tak jsou podporovány grafické karty určené pro rozhraní PCI Express 3.0. Díky dvěma dodatečným řadičům ASMedia ASM1061 se zde nachází více portů SATA, než je standardní počet.




Konkrétně jsou použity čtyři konektory SATA 3,0 Gbps, dva SATA 6,0 Gbps a další čtyři porty SATA 6,0 Gbps jsou zprostředkovány již zmíněnými řadiči. Tato deska disponuje jedním slotem mini PCIe, jedním PCIe x1, jedním PCIe 2.0 x16 a pěti PCIe 3.0 x16. Sloty jedna, tři, pět a sedm umí pracovat v 16linkovém módu, pokud jsou ve dvou z nich umístěny karty. V případě, že jsou obsazeny všechny čtyři, tak fungují na 8 linkách.

Najdeme zde i dva řadiče Broadcom zprostředkovávající dva gigabitové Ethernety a řadič Etron EJ188 zvyšující počet portů USB 3.0 na zadním panelu ze čtyř na osm. Zajištěna je podpora bezdrátových sítí Wi-Fi a Bluetooth 4.0, byť prostřednictvím karty určené do slotu mini PCIe.




Nakonec je použit zvukový 7.1kanálový čip s optickým konektorem S/PDIF, výstup HDMI, tlačítko pro smazání nastavení BIOSu, konektor eSATA, FireWire a možnost vyvedení dalších portů USB 3.0/2.0 (opět je použit řadič Etron EJ188). Přibalen je čelní panel se dvěma konektory USB 3.0, dvěma kontrolními LED, anténami pro bezdrátové připojení a prostorem pro případnou instalaci 2,5palcového disku.

V Evropě je základní deska Z77 Extreme9 k dispozici za přibližně €320.

Zdroj: Softpedia.com
reklama