reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus na CES 2013 - nová grafika, Mini-ITX MoBo i SSD

8.1.2013, Jan Vítek, aktualita
Asus na CES 2013 - nová grafika, Mini-ITX MoBo i SSD
Společnost Asus také přinesla na CES 2013 své novinky, které si nyní ve stručnosti představíme. Jedná se především o grafickou kartu ROG ARES II, která je vybavena dvěma GPU Radeon HD 7970 GHz Edition, a přitom zabere pouyze dva sloty. Asus...
Společnost Asus také přinesla na CES 2013 své novinky, které si nyní ve stručnosti představíme. Jedná se především o grafickou kartu ROG ARES II, která je vybavena dvěma GPU Radeon HD 7970 GHz Edition, a přitom zabere pouyze dva sloty. Asus ji označuje za nejrychlejší dostupnou grafickou kartu na světě.





Její chlazení je tak malé proto, že využívá ventilátory i vodní chladič najednou. Asus také slibuje, že referenční kartu GeForce GTX 690 tento model svým výkonem překonává o celých 13 %. Její součástí je také 6 GB paměti GDDR5, 20fázové napájení Super Alloy Power a DIGI+ VRM. Pro ladění budeme moci využít nástroj Asus GPU Tweak.





Deska E2KM1-I Deluxe Mini-ITX je prezentována jako základ domácího kina. Založena je na dvoujádrovém APU AMD E2-2000 s Radeonem HD 7340, pro něž je přehrávání videa v rozlišením Full HD hračka a stačit bude i na jednodušší hry. Deska dále nabídne Wi-Fi GO! pro bezdrátové propojení se Smart TV, PC, chytrými telefony, tablety ,apod.





Třetí novinkou je USB D/A převodník Asus Xonar Essence One MUSES Edition vybavený sluchátkovým zesilovačem (600 ohm). Toto zařízení slibuje kvalitní zvuk díky šestici polovodičových operačních zesilovačů MUSES 01 od společnosti New Japan Radio Company a pak tu je "osminásobné symetrické převzorkování".





Nakonec bylo představeno ROG RAIDR Express, čili SSD pro stolní počítače a jejich rozhraní PCI Express. O něm Asus více neprozradil, ale my můžeme očekávat vysoký výkon díky tomu, že očividně jde o řešení využívající RAID.

Zdroj: TZ Asus
reklama