reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus ohlásil, že u nás zahajuje prodej grafických karet ROG Strix RX 460, které přijdou ve dvou exemplářích a vedle toho budou k dispozici také modely řady Dual Series. Co za své peníze dostaneme?
Donald64 (58) | 10.8.201620:40
Dle mého názoru se za poslední dobu strašně změnil pohled na low­-end grafiky. Všichni jsou ze 144Hz monitorů, 4K a 5K rozlišení, virtuální reality a podobných blbostí natolik zblblí, že už většinu ani nenapadne, že mnozí o něco takového nemají vůbec zájem. Recenzenti ovlivněni výkonem Nvidia TitanX, popř. GTX 1080 všechny ostatní grafické karty hodnotí ve světle těchto nejvýkonnějších modelů, které si stejně 99% populace ani neplánuje koupit. Potom se nelze ani divit, že o grafice za 3 300Kč všichni píší, že je to odpad a že nemá cenu něco takového vůbec kupovat. Však ono to nezvládne ani všechny nejmodernější hry na AA a 1080p, což je v dnešní době bráno jako absolutní minimum. Zůstává zde však i segment lidí, pro který je daná cenová kategorie velice zajímavá. Však tato karta zvládne skoro všechny moderní tituly na 40 fps no a u pár titulů prostě jen stačí lehce ubrat detaily. Dle mého názoru je toto samo o sobě slušný výkon v této cenové kategorii. Pokud se kouknete na Nvidi, tak začnete zjišťovat, že tento segment začal pomalu mizet. Nejlevnější perspektivní karta je GTX 950 a do budoucna už to vůbec nevypadá, že Nvidia plánuje dělat něco levnějšího. AMD by se právě v segmentu pod 4 000Kč mohlo prosadit, jenomže jestli budou dělat karty, u kterých nikdy nevíte, na kolik je jejich výkon konzistentní v závislosti na hře kterou hrajete a bude to s nimi co se týče ovladačů pořád takto mizerné, tak se potom nelze divit tomu, že si spousta lidí, co má zájem o tento low­-end segment, raději připlatí za GTX 950. Můžeme jen doufat, že se s tím AMD v brzké době popasuje a vytvoří tak výkonově perspektivní kartu pod 4 000Kč, která zde už skoro rok absolutně chybí.
Odpovědět5  0
seznaj (23) | 10.8.201616:16
Dobrý den,
vysvětlím rozdíl ­"až o 39%­" ve hře Hitma nebo i jiných hrách. Dle webu computerbase.de má 2GB verze karty problém s nedostatkem paměti ­(VRAM­) narozdíl od GTX 950, která má také pouze 2GB, ale umí s ní lépe nakládat.

Referenční karta má právě 2GB, takže ty ­"pěkné­" výsledky existují díky 4GB paměti.

Můj osobní názor je, že tento porblém u některých her může opravit další update ovladačů.

Ještě upozorním na další informaci, která je zatím u nás přehlížena.

Existují testy RX 460 VS. GTX 950, ale pozor někdo má v testu GTX 950 s TDP 75W bez přídavného napájení a někdo běžnou s TDP 90W a 6­-pinovým napájením.

GTX s TDP 75w ma nižší výkon, ale i tak pěkný a stabilní. Zatím co RX 460 docela lítá, ale věřím v nápravu s novýma ovladačema.

Přeji pěkný den.
Odpovědět5  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.