reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aurora Horizon a Connect: služba autonomního řízení aut za předplatné

16.10.2021, Milan Šurkala, aktualita
Aurora Horizon a Connect: služba autonomního řízení aut za předplatné
Společnost Aurora chce v budoucnu začít komerčně nabízet své technologie pro autonomní řízení vozů. Míří ale na podnikovou sféru a služby Aurora Horizon a Aurora Connect budou k dispozici za předplatné.
Mnoho společností se snaží vyvíjet systémy pro autonomní řízení vozů. Jednou z nich je i firma Aurora, kterou vede bývalý inženýr z Google, kde vyvíjel totéž. Společnost chce v budoucnu nabízet služby autonomně řízených vozidel nazvané Aurora Horizon a Aurora Connect. Nemíří ale na běžné koncové uživatele, nýbrž na firmy, které pak tyto služby využijí pro sebe nebo své zákazníky. Obě služby budou k dispozici za předplatné.
 
Aurora Horizon a Connect
 
Aurora Horizon bude službou pro firmy, kteří chtějí dopravovat zboží. Aurora jim tak bude nabízet řešení pro flotilu autonomně řízených vozů, které mají být k dispozici 24/7. Aurora Connect bude naopak sloužit k dopravě lidí. Jak ale již bylo řečeno, nejde o službu pro samotné cestující, ale pro firmy, které budou tyto služby nabízet svým cestujícím zákazníkům. Příkladem může být flotila autonomních vozů pro hotely, letiště a podobně.
 
Součástí obou služeb budou funkce Aurora Driver (HW, SW a datové služby nutné pro provoz vozu s technologiemi firmy bez záložního řidiče), Aurora Beacon (řídící systém pro správu vozů, monitorování jejich stavu i plánování cest a hlášení incidentů) a Aurora Shield (asistenční program pro maximalizaci provozního času vozu, tedy minimalizaci odstávek). Chvíli to ale ještě potrvá. Tyto služby mají být nabízeny až od konce roku 2023.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama