reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AVG Technologies uvolňuje novou verzi AVG 8.0

27.2.2008, Pavel Boček, aktualita
AVG Technologies uvolňuje novou verzi AVG 8.0
Česká společnost AVG Technologies, nedávno přejmenovaná z názvu Grisoft po svém světoznámém produktu, antiviru AVG, vydala další jeho verzi, tentokrát s číslem 8.0. Tato verze obsahuje hned několik novinek, mezi nimi například technologii...
Česká společnost AVG Technologies, nedávno přejmenovaná z názvu Grisoft po svém světoznámém produktu, antiviru AVG, vydala další jeho verzi, tentokrát s číslem 8.0. Tato verze obsahuje hned několik novinek, mezi nimi například technologii ochrany webového provozu v reálném čase, nazvanou LinkScanner (zařazena byla do systému díky akvizici společnosti Exploit Prevention Labs). Testovací jádro je také nyní ve všech verzích stejné, poskytuje ochranu jak proti virům, tak spyware. Poslední verze též nově obsahuje webový štít, který dokáže počítač ochránit i před útoky vedené skrze Instant Messengery (primárně ICQ) či přes MSN aplikace.



AVG 8.0 nyní umí detekovat i rootkity a má poskytovat lepší ochranu proti exploitům než starší verze, vylepšen byl firewall. Poslední významnouí novinkou je podpora vícejádrových procesorů, díky čemuž lze zpracovat více požadavků na testování, zvyšuje se výkon systému a ten také může být méně náchylný proti některým útokům, ačkoli o rychlosti testování většího množství souborů z disku rozhoduje stále hlavně rychlost disku. Kromě češtiny je program dostupný i v dalších 14 světových jazycích, pracuje na operačních systémech Microsoft Windows 2000 a vyšší. Podpora předešlé verze, 7.5, potrvá do konce letošního roku.

Zdroj: TZ AVG
reklama