reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BlackBerry 7130g – decentní pracant

20.6.2006, Pavel Bureš, aktualita
BlackBerry 7130g – decentní pracant
Mobilní operátor O2 začal v Anglii nabízet nový přístroj s podporou push e-mailů - BlackBerry 7130g. Smartphone se kromě menších rozměrů a LCD s vysokým rozlišením vyznačuje také elegantním černo-stříbrným designem. Blackberry se tvarově...
Mobilní operátor O2 začal v Anglii nabízet nový přístroj s podporou push e-mailů - BlackBerry 7130g. Smartphone se kromě menších rozměrů a LCD s vysokým rozlišením vyznačuje také elegantním černo-stříbrným designem. Blackberry se tvarově podobá přístrojům Sony Ericsson Pxxx, dokáže se jim však vyrovnat v oblasti parametrů a funkcí?

Rozměry smartphonu jsou 114 x 56 x 18,4 mm, hmotnost činí 120 gramů včetně dodávané baterie. Použit byl displej typu TFT s rozlišení 240 x 260 bodů. Pro uživatele je k dispozici 64 MB flash paměti doplněné o 16 MB SD RAM. BlackBerry 7130g podporuje technologii Bluetooth (verze 2.0) i GPS class 10 (4+1 nebo 3+2 timesloty). Dodávaní Li-Ion baterie má kapacitu 1000 mAh a dle údajů operátora poskytuje 4 hodiny hovoru.




K zadávání znaků slouží systém SureType. Nejedná se o nic jiného než rozdělení zadávání znaků na dva způsoby – při vytáčení čísel atp. uživatel používá standardní číselnou klávesnici, kdežto při psaní textu lze psát na plnohodnotné QWERTY klávesnici. Pro lepší orientaci je číselná část barevně odlišena od písmen. O2 si zakládá na tom, že oproti jiným kombinovaným způsobům zadávání znaků nebudou uživatelé zbytečně stresováni, neboť telefon sám pozná, kdy se zadávají čísla a kdy písmena.

V České republice přístroje BlackBerry prodává T-Mobile, je tedy možné, že se s tímto smartphonem setkáme za několik týdnů i na tuzemském trhu.
reklama