reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CeBIT 2004 - Siemens S65 a Siemens M65

22.3.2004, Petr Hájek, článek
CeBIT 2004 - Siemens S65 a Siemens M65
Společnost Siemens se u příležitosti konání CeBITu samozřejmě nemohla nepochlubit s mobilem jednoznačně nejočekávanějším - Siemensem S65 (v krátkosti dnes zmíníme i Siemens M65). Přímo lidmi ze Siemensu byl mobil označen jako téměř kompletní verze, takže se jej patrně co nevidět dočkáme i ve variantě ostré, tedy tržní.
S číslem 65 opouští řada "S" zakulacené tvary a opět používá spíše hranatější design. Mobil obsahuje integrovaný digitální fotoaparát s rozlišením 1,3 Mpix, s nímž lze pořizovat videosekvence nižšího rozlišení při 15 fps. Ovládání zůstává velmi podobné jako u předchůdců řady "S," totéž platí i pro styl (grafického) menu. Paměti má přístroj bohatě, rovných 32 MB, pokud by to snad někomu bylo málo, může použít k rozšíření MMC slotu. Displej zobrazující 132 x 176 pixelů, jež velmi výrazně přispívá ku lepší přehlednosti PIM programů, pracuje s 65536 barvami,

Ač byly původní Siemensy S35, S45(i) a S55 zaměřeny spíše na vážnější uživatele, Siemens S65 nabízí jeden velmi unikátní prvek, který pravděpodobně velice potěší příznivce mobilní zábavy - klienta Swerve, díky kterému si budeme moci zahrát i poměrně kvalitní 3D hry, což bylo názorně prezentováno na vektorovém automobilovém simulátoru (viz foto dole). U Siemensu S65 bylo pamatováno i na řadu příslušenství, zájemci si tedy budou moci pořídit Car Bluetooth Kit HKW-600, Bluetooth Headset HHB-600, externí připojitelný blesk Flash IFL-600 nebo Headset Purestyle HHS-610.




Siemens M65 je navržen a vytvořen v tradici outdoorových mobilů řady "M," které spojuje jeden společný jmenovatel - vyšší odolnost proti vnějším vlivům. Mobilní telefon se chystá uživatele, které zajímá spíše odolnost, než supermódní vzhled, oslovit těmito parametry: MMS, triband GSM, VGA digitál, emailový klient, displej zobrazující 65536 barev a nechybí ani 40hlasá polyfonie. I k Siemensu M65 lze připojit výše uvedený blesk a sportovně založení lidé jistě ocení tzv. Bike-o-Meter, díky kterému lze použít M65 také jako digitální cyklistický počítač a tachometr.



reklama