reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.3.2005, Eagle , článek
Intel udělal se svou sadou Centrino díru do světa. Sladěné kvalitní produkty a promyšlená marketingová masáž, to bylo tajemství úspěchu. AMD se nyní pokouší ukousnout si vlastní díl tržního podílu uvedením jména Turion 64.
TheMiko | 16.3.200512:16
můžu jen ze své omezené zkušenosti říci, že přes 3 roky nemám problém s MSI K7T266Pro ­(MS6380­) s K7 Thunderbird 1.4GHz procíkem ani se zamrzáním ani s napájením :)
Odpovědět0  0
starmen (438) | 16.3.200512:36
Mno vidíte... a já jsem musel zákazníkovy měnit desku... ­(KT133A­) s TB 1.4 PC tuhl. S jinou deskou ­(také KT133A­) to už bylo OK. To bylo v době, kdy jsem ještě o změně napájecí specifikace nevěděl... :­-­) Doteď teda nevím, jestli to bylo napájením, ale je to dost pravděpodobné...
Odpovědět0  0
MRP | 16.3.20051:57
Kompy Ti urcite pojedou, ta chyby zmeni jen par bitu u prenosu velkych souboru a to jen tusim z primaru na sekundar. Sabilitu systemu to neovlivnuje. Ta chyba je jen u nekterych vyrobcu. VIA na to nikdy nevydala zadnej oficialni patch i kdyz o chybe vi. Ale co vim ja tak to bylo jen u KT266
Odpovědět0  0
MufLoN | 11.3.200523:19
Docela by mě zajímalo, jestli půjde bez problémů provozovat i v počítači na stole ­(čipová sada a hlavně chladiče na jeho odkryté jádro bez rozvaděče tepla­) a ne jen v přenosných řešeních.
Pentia M musí mít ve stolním počítači zvláštní chlazení, přímo pro ně určené.
Co jsi o tom myslíte? dík
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 11.3.200523:33
Pokud na něj bude BIOS připraven, půjde to ­- Mobile Athlony ve stolních počítačích také fungují, ale jen pokud je BIOS rozpozná ­(jinak se ani nespustí­).
Odpovědět0  0
guzii (375) | 12.3.200511:35
Proč si všichni myslíte, že bude bez rozvaděče? To myslím ještě nikdo určitě neřekl. Jinak do ntbku je to podle mě dobře, že rozvaděč nebude. Stejně zase tak dokonalej není a podle mě jediná funkce kterou plní je ochrana jádra před nešikovnými uživateli­->tato ochrana podle mě u ntbku odpadá=>můžete mít např. o 2mm nižší ntbk neby lepší chlazení ;)
Odpovědět0  0
MufLoN | 12.3.200514:40
Já si myslím, že rozvaděč tepla nebude. Důvody jsi napsal sám :­-­)

PS: Je zajímavé sledovat vývoj názorů na rozvaděč tepla v průběhu psaní předcházejícího příspěvku :­-)
Odpovědět0  0
guzii (375) | 12.3.200517:35
Re PS.

Poslední dobou je velmi zajímavý sledovat kompletně doskuze. Nevím, jestli je to jen můj pocit, ale se zimou k pc zasedli asi i lamky, který si přes zimní prázdniny počítali různý reklamy ­(na články bych to netypl­) a teď se tady snaží svoje názory reprozukovat citacemi marketingových poutačů.

Možná tak nechtěně rozvýjí flame ;)
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 11.3.200521:22
"Jakkoli může být Centrino ne zcela perfektní ­(např. procesor neumí 64bit­)....­"
Chapu ze autor ma v notebooku bezne 4GB pameti a vic....
clanek je o nicem! nema zadnou vypovidajici hodnotu­(co se popisu tyce=z letaku od amd se dozvim vic­) a navic se ohanet pretaktovanim u mobilniho procesoru ­- pcha! Jeden z nejhorsich clanku na Svetu hardware....Tady Orel, tady Orel, musim rychle napsat nejaky clanek a nevim o cem!
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 11.3.200522:14
Tak toto mě tedy opravdu pobavilo. Že by ty 64bit instrukce byly i o něčem jiném než adresace víc než 4 GB RAM? Nevím, kolik jste toho zažil, ale já si moc dobře pamatuju, jak chudáci s 286kami smutně pozorovali hlášení novějších programů, že na jejich procesoru nepůjdou. Pokud vám to nedošlo, nemožnost 64bit u Pentia M je především o kompatibilitě. V době, kdy vydání 64bit Windows XP je za rohem, kdy Intel tlačí z továren pro desktopy už téměř výhradně 64bit procesory ­(včetně Celeronů D­), kdy AMD kromě jedné řady nejlevnějších procesorů nenabízí jediný čip, který by 64bit neuměl, mi chcete tvrdit, že absence podpory není problém? Podívejte se na pár příspěvků výše, lidé už teď přemýšlejí, zda se opravdu vyplatí investovat do 32bit procesoru. Nedivím se jim, notebook při českých platech je investice na několik let dopředu. V okamžiku, kdy všechny nově dodávané procesory budou 64bit ­(a to bude cca. za rok včetně Pentia M­), bude absence podpory závažným nedostatkem.

Že Pentium M není nějak zázračný čip, na tom trvám. Výkon má o maličko nižší než Athlon 64 na stejné frekvenci, jen nějak ta frekvence schází. Výkonem na nejrychlejší desktopy nemá a to ani při přetaktování. Nemá 64bit, dlouhou dobu neměl No­-eXecute ­(novější verze má, ale ta zase víc hřeje­). Prakticky jediná výhoda Pentia M je velmi slušný poměr výpočetní výkon ­/ spotřeba.

"navic se ohanet pretaktovanim­" ­- Přišlo vám, že jsem Turion 64 chválil? Nejsem si toho totiž vědom. Také si nejsem vědom toho, že bych někoho nabádal k přetaktování či jakkoli srovnával Pentium M s podvoltovaným a přetaktovaným Turionem 64.
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 13.3.200523:07
Win 64bit + dalsi soucasti budou bezne za rok ale jedinou moznasti za par let,takze ­"cekat sinvestici­" neni na miste­(vy jste s koupi pocitace v dobe 286 cekal na prichod pentia?­)

"Pentium M není nějak zázračný čip­"??? Podivejte se na podil na trhu. Vase srovnadi s desktop procesory je usmevne. Mimochodem ta ­"jediná výhoda Pentia M­", jak jste uvedl je docela podstatna, nemyslite?

K pretaktovani: Jeste jsem nevidel seriozni clanek kde nekdo pise neco ve smyslu ze ­"po pretaktovani je to vykone­".

Hodne uspechu pri sebezdokonalovani novinarskych uspechu!
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 14.3.20050:09
WinXP 64bit by měly být ke konci dubna letošního roku. Aplikace už jsou některé teď.

"vy jste s koupi pocitace v dobe 286 cekal na prichod pentia?­" ­- Nechápu, kam tím míříte. V době 286 žádné Pentium nebylo, ale dnes už 64bit procesory jsou. Omezení využití počítače na pouze některé programy je minimálně pro některé lidi značně limitujícím faktorem.

"Podivejte se na podil na trhu.­" ­- Podívejte se, kolik procent trhu získalo Pentium 4. Zajímavé, že už ani Intel ho nepovažuje za podařený návrh. Vaše korelace je opravdu zajímavá.

"Vase srovnadi s desktop procesory je usmevne.­" ­- Proč by mělo být úsměvné? I od notebookového procesoru čekám výkon. Že Pentium M v mnoha testech totálně propadne, je fakt. V mnoha případech není schopné nabídnout výkon odpovídající architekturám použitým u stolních čipů.

"ta ­"jediná výhoda Pentia M­", jak jste uvedl je docela podstatna­" ­- Ano, u notebooku to je podstatná vlastnost, jedna z nejdůležitějších. Ale důležité jsou i další vlastnosti, např. již zmíněná kompatibilita s programy, kde Pentium M nyní zaostává.

"Jeste jsem nevidel seriozni clanek kde nekdo pise neco ve smyslu ze ­"po pretaktovani je to vykone­".­" ­- To jsem někde tvrdil? Doporučuji přečíst si článek znovu, evidentně jste vůbec nepochopil obsah.

Je mi naprosto jasné, že vlastníte Pentium M a moje kritika se vás dotkla. Na rovinu vám však řeknu, že vaše ­"dojetí­" je mi naprosto lhostejné, protože hodnotím produkty tak, jak jsou, ne podle názorů někoho, kdo se potřebuje ujistit, že své finanční prostředky investoval správně.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 14.3.200512:31
Autor rulezz :D
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 14.3.200513:20
Jak dlouho trvalo nez se zajely Win 2000...WinXP 64bit to bude jeste vice.

Neznam nikoho, kdo by si stezoval na to, ze kvuly procesoru zrovna nemuze pouzivat svou ­"oblibenou­" aplikaci.

Vam se zda Pentium M nevykone. Hmmm, chapu, ze bezne potrebujete vykon odpovidajici 4Ghz P4 ale my se tady bavime o mobilnim zarizeni. Mobilni znamena, ze pouzivate na praci na cestach. Jestli mate rad prenosne pocitace, tak jsme zase jinde. Aby jste to pochopil­(vsimejte si slova mobilni­): Procesor pro MOBILNI zarizeni vs. Procesory pro stolni pocitace.

"Ale důležité jsou i další vlastnosti, např. již zmíněná kompatibilita s programy, kde Pentium M nyní zaostává.­" Zadny takovy program nemam. Bohuzel. A ruku na srde­-s jakou rychlosti jsou optimalizovany programy pro praci­(staci pripomenout treba Autocad­)? To same plati pro hry, ktere na 64bit metu taky nezautoci v nejblizsich mesicich. To je jako kdyby jste hanil Athlony v dobe kdy jeste nemely SSE3.

Odpovědět0  0
xxxmartin22 | 16.3.200521:57
Diskutovat s omezenymi tupci je podle me skoda Vaseho casu i nervu. Pisete dobre clanky, kazdy myslici clovek z nich dokaze vyextrahovat dostatek informaci. Ackoliv cist nektere diskuze je docela adrenalinova zabava, tak je dobre, ze tu jsou :)
Odpovědět0  0
yosephcz | 13.3.200522:21
Ty ses strasna lama, radsi uz nic nepis nebo se smichy potrham :­-­)­)­)­) Mel bys aspon napsat Orlovi ­"sorry, jsem lama jaxvine­" :­-­)­)­) LaMeRz RuLeZZ ;­-­) Btw. to podle tebe muselo bejt celkem RAM maso s 286kou ­- tam bys na 16bitu podle svyho lamo­-RAM vypoctu mel max.64kB :­-­)­) Mno ikdyz stejne tenkrat tech mejch 2MB asi maso celkm bylo...

Zdar,
YOSEPHCZ
Odpovědět0  0
tichy.beda@seznam.cz | 11.3.200520:58
Nic ve zlem,ale doopravdy si nemyslim, ze turion je pro pentiumM nejakou konkurenci,krome podpory 64b nic moc, a ze redaktor pise, ze intel wifi neni moc povedena, smich, zrovna pred nedavnem jsem resil problem s wifi kartou a blaznive jsem si myslel, ze kdyz si koupim kartu do PCMCI bude lepsi, nezli wifi od intelu, vyzkousel jsem tri karty vcetne karty od Orinoca,ale aby me na stejnem miste hazel signal z PCMCI karet o 7dB vic to je doopravdy moc, tak jsem zustal u intelu.,Co se tyce Sempromu a vydrze 4.5hodiny to je samozrejme blbost, ja mam taky papirove napsano, ze moje centrino vydrzi 6h a realita je jinde, V tuhle chvili jsou karty rozdany nasledovne, v desktopech vladne AMD o tom neni pochyb, ale v mobilnich komunikacich se nemuze AMD srovnavat s Intelem, ikdyz jsem velkym zastancem AMD, tak v tomto clanku redaktor trosku ustrelil, nechci se poustet do polemik, jestli PentimM na 1.7 je rychlejsi nezli Pentium4 na 3Ghz, o tom to myslim neni a ani by to byt nemelo. Muj nazor je takovy, ze AMD boj o mobilni trh zcela zaspal a spise se soustredil na desktopy a ted mu dochazi, ze neco asi udelal spatne, Intel ma veliky naskok a pokud si AMD nepospisi prijde o zbytek kolace, ktery v mobilnich zarizeni ma, it is only my opinion.Beda
Odpovědět0  0
guzii (375) | 12.3.200511:28
Proč by nebyl konkurencí?
Intel wifi v tvojem případě měla větší zisk proto, že jsi asi využíval miniPCI kartu, která je napojená na integrovanou anténu v krytu displeje LCD.

To že výrobce napíš výdrž ntbku až 6h neznamená, že by lhal ;­). On to ten ntbk vydrží, ale nesmíte na něm nic dělat ;­).

AMD sice trochu zaspalo, ale teď to podle mě hodně dohání. U mě by pro Turiona byla asi favoritem na čipset ATi, jejiž čipy umí např. vypínat jednotlivé kanály PCIe podle využití.
Odpovědět0  0
tichy.beda@seznam.cz | 12.3.200520:13
Samozrejme, ze notebooky maji integrovane anteny protoze, kdyby tam ty anteny nebyla tak byste se pripojil k AP tak nanejvys na dva metry. To, ze vydrzi notebook 6h bez toho aniz bych na nej sahl,take nesouhlasim ani nahodou.JInak Turion neni doopravdy zadna
konkurence pro PentiumM,ale myslim,ze tady to je jedno stejne to nevyresime,pokud jeste prida intel 64b neni co resit
Odpovědět0  0
Milan Mroczkowski (17) | 11.3.200510:01
Jednoznačně Turion, až zestárne notebook, tak se líp i prodá, i ti co se v počítačích nevyznají, budou rozlišovat zda je 32. nebo 64 bitový. Hlavně doufám, že ty čipi umožní provoz aspoň 5 hodin. Sice na Turion moc aplikací není ­(myslím 64bitové­), ale cena je nižší než u Centrina ­- to rohodlo
Odpovědět0  0
potoo | 11.3.200515:08
Viděl jsem už nabídku notebooků postavených na Sempronu s nízkou spotřebou a ten měl papírové 4,5 hodiny výdrž. Pokud bude Turion stejný nebo lepší, tak není o čem mluvit. Pokud na tom nude výkonově stejně jako bratříčci z rodiny A64, tak není vůbec o čem mluvit.
A vyzdvihovat pořad že Intel si dělá vlastní chipsety ... i ty nejsou bez chyb a i Intel musí občas nějakou jejich serii stáhnout z prodeje ...
Odpovědět0  0
KO (10) | 11.3.200515:25
Muzes nastinit znacku u ktere sempron vydrzi 4.5hod co i typ?? Diky
Odpovědět0  0
potoo | 13.3.200515:07
MSI Megabook S270
Měl by jet s novym Sempronem 2800. Cena kolem 999 euro.
Odpovědět0  0
JENCEK pan trencek | 11.3.200520:39
A o tom je tu rec, kdyz intel udela spatny chipset, tak ho stahne a nahradi funkcnim... viz i820, to by treba VIA musela vzit zpet vsechny KT133 az KT266, kvuli prenosum vetsich souboru...a ono nic... A autor pise, ze i915 je prumerny, tak to mame nasazeny prumer hodne vysoko! Mno a pro me 64bit notebook je nepotreba, ja potrebuji notebook jako mobilni kancelar s velkou vydrzi o male hmotnosti... Nehraju na nem hry, neprevadim filmy.Takze nejnize taktovany dothan u me vede. Potrebuju NB do skoly a do prace a obcas kdyz se nudim na shlednuti filmu nebo internetu, cokoli jineho delam na normalnim PC, protoze nemam cca milion, abych mel v NB gf6800go, coz tady asi vetsina, ale slepe prohlasite AMD... hura, brat...
nejsem Intelak nebo AMDckar, je mi fuk co mam v PC, hlavne ze to nestoji avizovany milion a dela to, to co od toho cekam. Kdyby byl turion uz na trhu, na nforce4 a vydrzel to co centrino a stal by mene, opet by pro me nebylo co resit, ale takhle bych musel cekat a to v nadeji, ze dostanu maximalne to, co si ted muzu koupit u intelu + pro me nesmyslna nalepka 64 bitu....
Odpovědět0  0
TheMiko | 15.3.200511:59
mám MSI K7T266­-ProA, o jaké chybě přenosu velkých souborů to mluvíš?
Odpovědět0  0
rdd@dd.ff | 15.3.200516:26
Osobne som postavil asi 40ks počítačov s čipsetmi VIA KT 133 a KT266 a dodnes všetky frčia bez problémov, takže neviem, čo za bludy o KT133 a KT266 a o nejakej udajnech chybe to tu píšeš.
Zjavne vo veci nemáš jasno.
Odpovědět0  0
kio | 16.3.20058:54
bezi mi na KT133 server ...
10:58am up 167 days, 17:53
zadny problemy s prenosama jsem dotedka nezaznamenal ... a lehne to jenom kdyz vypnou proud
Odpovědět0  0
starmen (438) | 16.3.20059:21
Tohle je asi nekonečné téma.. :­-­) KT133 :­-­)... KT133 samo o sobě bylo více méně v pohodě... Problémy tam dělal trošku myslím jen USB řadiče, které měly myslím někdy trošku problémy s kompatibilitou. Hlavní problém byl u KT133A a to ne přímo v ní, ale jejím southbridgi 686B kdy při přenosu velkých oběmů dat po sběrnici PCI mohlo dojít k ­"chybě­" ­(projevilo se to jako reset nebo zakousnutí PC atp..­). ­"nejslavnější­" byla kombinace 686B + Live od creative... Hodně lidí tvrdí, že lví podíl na tom měla i creative. Pak na PCT vycházeli články od jednoho človíčka, který přímo úpravou registrů v chipsetu měnil některá nastavení a tvrdil, že tato chyba je způsobena spíše tím, že výrobci desek nechávaly defaultní nastavení a nepatlali se s tím chipset nastavit. A když si to pak člověk udělal ­"home made­", tak že to bylo už OK... Na toto téma mi pak kdosi v diskuzi ­(P Orel ?­) řekl, že to taky nebylo stoprocentní ­(já jsem si s tím nikdy nehrál ­- neměl jsem potřebu­).
Druhá věc co u těchto desek mohl být problém byla změna specifikace napájení v té době. Po příchodu Thunderbirda 1.4 GHz se posouvala specifikace napájení tuším o 10A víš ­(byl to ­"pěknej žrout­"). Mno a pokud se tento CPU strčil do desky se starou specifikací, tak ta deska jej nemusela utáhnout.
Toť tak vše. Takže problémy byly. Ale ty má každý a většinou se daly alespoň částečně ­"napravit­" a nebo znalostí se jim vyhnout... :­-)
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 16.3.20059:41
VT82C686B měl chybu výše zmíněnou. Projevovalo se to zátuhy systému nebo resetem. Měl jsem tenhle south bridge jak v kombinaci s KT133A, tak s AMD761. Na KT133A bylo potřeba provést změny nastavení, které popsal na PCt Spec. Na AMD761 se však musel provést naprostý opak ­- tam mi to začalo fungovat až se zapnutými Delayed Transactions a všemi dalšími vylepšovátky výkonu ­(...což mě tehdy vcelku potěšilo, vyřešit problém zvýšením výkonu­). Patrně to byla nějaká chyba přístupu k PCI. Nemůžu ale říct, že by to bylo spolehlivé na 100 procent ­- po přenastavení byla deska s AMD761 stabilní tak na 99 procent. Bez přenastavení to bylo prakticky nepoužitelné. Horší byla varianta byla s KT133A, tam člověk bez opravy v BIOSu sotva dojel do Windows. Mimochodem, problém se dal řešit přepnutím ­(raději všech­) zařízení do PIO režimu ­(... se ­"super­" výkonem­). Jsem ale rád, že VIA už se poučila a s KT600 + VT8237 problémy nemám ­- vydrží přes týden nepřetržitého provozu.
Odpovědět0  0
JENCEK pan trencek | 22.3.200510:01
Jsem rad, ze se tady taky nekdo zastane pravdy, problemu jsem si uzil dosti... Reseni jsem hledal a ktere by fungovalo na 100% ani jedno... na PCI jsem mel SCSI radic a pri kopirovani 15GB dat to tuhlo pravidelne, takze v te dobe z vykoneho serveru se stalo HOME PC NA HRY. Vetsina hracu na to asi nikdy nedosla... Desku jsem samosebou reklamoval dvakrat v domeni, ze treba bude novejsi revize, ktera chybu odstrani.Problem nezmizel ani pri pouziti dvou obyc disku... radost pohledet, kdyz kamarad dosel se suplikem a ja to musel kopirovat po malych blocich, aby mi jinak stabilni PC nezatuhlo
Odpovědět0  0
JENCEK pan trencek | 11.3.20059:47
A ted pampala a SONOMA mi bude rikat pane, divat se na paskvily od VIA, ci ULI­/ALI... a to aby clovek pri koupi notebooku chodil treba s AIDOU 32 ­(vim uz se nevyviji, ale znamej to program... ­) a koukal na jakem chipsetu je zalozen a urcite bude existovat milion revizi toho a toho chipsetu, dekuji nechci, to radej centrino, kde mam zaruceno, co je vevnitr a taky je na tom stitek INTEL, coz muze znit jako blby argument, ale az to budu chtit reklamovat, tak mi to zreklamuji... neblaha zkusenost A64 3000+ s939 nejel mi s pametmi, ktere jsem si koupil a pameti byly v poradku a podle AMD i procesor.... zajimave, vyzkousel jsem pytel pameti transcend a vsechny s timto CPU mely problem, ale na druhem kuse fungovaly bezchybne... tomu rikam loterie... No nic mene si uvedomuju, ze A64 je dobrej procesot a stavim na nem PC dal...
Ale koukat na notebook jak po hodine vytlachne vybita baterie... Kdyby AMD opisovalo u intelu a udelalo k tomu chipset, i grafiku, wifi... tak asi nebudu mit o cem premyslet, ale AMD ma asi malo lidicek na vyvoji a plne fabriky vyroby CPU a nema kapacity... skoda, takhle asi nadejny produkt skonci mizerne. Teda pokud se NVIDIA nevytahne, v coz doufam.
Odpovědět0  0
exolon | 11.3.200510:25
aida32 sa vyvija, ale sa defacto premenovala na EVEREST Home, resp. Pro a stala sa komercnou verziou ­(ale verzia Home je stale zadara­), vid http:­/­/www.lavalys.com­/products­/overview.php?pid=1&lang=en&pageid=1
Odpovědět0  0
iny brano (6) | 11.3.200512:36
ale graf. dizajn Aidy sa mi paci viacej. Everest bohuzial nema testy siete a diskov.
je zaujimave, ze pri teste pameti mi Aida a Everest dali ine vysledky.
Odpovědět0  0
trcheton | 11.3.200512:26
Chcem vidiet ten notebook s A64, ktory vydrzi len hodinu na bateriu ­(moj vydrzi 2,5 hodiny ­(a je to DTR­) s 4000mAh bateriou ­- do Centrin davaju silnejsie baterie­). Asi si si to pomylil s Pentiom 4, ktore nevydrzi ani tolko. A64 zerie tak malo, ze tam nepotrebujes ani chladic. To, co znizuje vydrz je chipset a grafika. A ten vykon Pentia M je dost podradny, skusal si vobec robit na tom nejake testy?
Odpovědět0  0
MRP | 11.3.20052:34
1­) banias i dothan sou oba stare 32bit CPU
pokud se Turion dostane na stejnou spotrebu a prida 64bitu tak volba bude jasna, skoda ze neprisli driv ­- koupil sem predrazeny Centrino:­(
2­) Ty mas hlucnej procak? :­)­)­)­) Zkus v nem namazat ozubeny kolecka ­- mozna ze ti koroduje
Odpovědět0  0
wiruz (35) | 11.3.20055:32
1­)no nevim 64bit je marketing, na co, nejsou ovladace, neni soft, takze naco 64bit CPU. ­(linux nepovazuji pro sebe za soft­) Jo mozna za rok, to se bude dat 64 bitu realne vyuzit, jenze to uz budou dnesni CPU na urovni low endu.
2­) Ja nepsal ze mam hlucnej procak, ja jen ze by diky nizzsimu vyzarovani stacil na hlazeni klidne i pasiv.
Odpovědět0  0
fousek | 11.3.20057:36
No jestli linuxove reseni nepovazujes za software, tak ti holt uz nic nemuze pomoct, kup si centrino a vychvaluj ho do nebe
Odpovědět0  0
DavesMan (187) | 11.3.20059:42
No tak to teda nevim. Já osobně jedu pořád na Widlích a o Linux nemam ani ten nejmenší zájem ­(kromě serveru ­- tam na něj nedám dopustit, ale o to se stará někdo jiný;­-­)­). Ale říct, že Linux neni software je vyloženě drzost.
Odpovědět0  0
wiruz (35) | 11.3.200511:40
no vidis, sam jsi napsal ze jedes na vidlich, a o linux zajem nemas, az na server, ale jelikoz ja server nemam, tak pro me linuc nc nenabizi. Jinak ani na ten server bych si ho nedal, je deravej jak cednik. Uz i widle jsou na tom lepe.
Odpovědět0  0
starmen (438) | 11.3.200511:53
LLoOoLL :­-­)­)
ještě nějakej prosím :­-­)­))
Odpovědět0  0
Křysař | 11.3.200512:43
Cekovo sa mi v poslednom čase vidí, že Linux sa dostáva do kurzu.Po stánkoch sa predávajú už najmenej 3 rôzne distribúcie stavané hl. pre začiatočníkov ­- t.j. väčšinou nejaká príručka, bootovateľný a spustiteľný priamo z CD a všetky dôležité programčeky sú vnútri. No bohužiaľ neprítomnosť istých vývojárskych nástrojov a kompilerov dosť znižuje ich užitočnosť ­(ako hovorí jeden kamoš: ­"Za kompiláciu Kernelu je 300 linuxových bodov...­":­-­)­). Ja osobne som verný Mandrake distribúcii, z ktorej ide v pohode po vyhádzaní všetkých albánskych a maďarských a atď podpôr urobiť 2 CD kompiláciu.
Odpovědět0  0
irian | 12.3.200516:43
No takže je jasne že ty si neviděl linux ani z raketoplanu, jo asi si možna čet někde nějáký článek o tom, že ­"Red Hat­" linux má delší dobu aktualizace bezpečnostních děr než Widle Server 2003­(mimochodem měl jsem s ním tu čest a docela nic moc, na to jak to všude chválí!­), ale to je tak všechno:­).Na serveru je Debian­-a velká spokojenost.Prvni si skus zjistit něco o Linuxu pak ho vyskoušej a potom přijď kritizovat....Jo mimochodem, nevím jak ty ale ja mam na Linuchu­(Mandrake 9.1­) emulaci na widlovský soft a no problema­-spomalení je nepatrne:­)...A jde tam všechno jen nesmíš být lamka.
Odpovědět0  0
Staša Kaša | 21.3.200516:59
Vypada to, ze ti Micro$oft asi dokonale proplachl mozek. LOL takovy dobry vtip uz jsem dlouho neslysel.
Odpovědět0  0
PetrJ - 2345#$% | 11.3.200513:03
1. 64bit je 64bit.
Zo ze nevis k cemu je to dobre je marketing a tva neinformovanost­/omezenost.

To ze ac ve svem dosahu nemas zadny 64bitovy sw a presto tvrdis, ze je to k nicemu + popiras existenci kvalitnich 64bitovych OS postavenych na GNU­/Linuxu, tvou obezenost je podtrhne.

Nez vyda MS, jakekoli desktopove windows ubehnou staleti :­-­) vzhledem k tomu, ze nepocitali s tak prudkym nastupem prave linuxu ­(take ho nepovazovali za sw :­-­) a jejich Longhorn nebyl dostatecne dobry pro uvedeni na trh ­- zda se ze vyviji zcela novy system ­(a co si budeme nalhavat, ono to chvili trva vykrast ostatni OS ­- tcp stack, openssl, apod­).

takze pokud to zhrnu: je jedine dobre ze pouzivas windows a to vcetne serveru. je to system presne pro lidi jako si ty.
Petr
Odpovědět0  0
MRP | 11.3.200514:39
1­) to se dost pletes. Podle tebe byl prechod z 16bit na 32bit taky marketing? lol. Vsichni hlavni vyrobci HW 64bit drivery davno vydali. Wokna vyjdou co nevidet. I tak se vyplati koupit 64bit ted i kdyz ho ­"ty­" vyuzijes az za rok, protoze ten notas nakej ten rok mit budes. Navic kdyz je to levnejsi nez ty 32bit.....
2­) To byl vtip a jejtli si to nepochopil tak uz prosim nereaguj v zadny diskuzi.
Odpovědět0  0
Ladis. | 11.3.200514:50
Cozpak nevidite, ze jde o pokus o flame? :o­) Kamos ma betu Longhornu 64bit a krome tiskarny od nejakeho minoritniho vyrobce nasel na strankach vyrobcu 64bit ovladace na vsechen hardware. Jinak je spousta lidi, kteri naopak Windows nepovazuji za soft, takze je to oboustranne ;)
Odpovědět0  0
Lotrando | 7.5.200512:48
Co sa sem vubec seres tebe taky nikdo nepovazuje za cloveka ;)
Odpovědět0  0
kvackina (29) | 11.3.20051:16
no prave ma napadlo, ze ak sa s tym budu dat robit take kusky ako s Mobile Athlonom na desktopoch, tak to moze byt celkom huste...Treba probnut ;)
Odpovědět0  0
wiruz (35) | 11.3.20050:58
No jo no tomu se rika nezaujata recenze, at mi nekdo rekno ,co je do nb lepsi nez banias ci dothan a ja mu podekuji, navic vykon techo cpu je na super urovni, takze nevim co mel autor na mysli, kdyz psal tento clanek. Ale je fakt ze kdyz by sel turion do klasicke desky ­(s754­) treba s nf3 a sel pretocit nekam k 2­-2,5GHz tak by to mohlo byt i konkurence schopne a hlavne s nizkou spotrebou a hlukem
Odpovědět0  0
Aloha | 11.3.20050:19
Uz se tesim na tu diskuzu jak vas tady budou kamenovat za to ze ste si dovolil o Centrinu prohlasit ze je prumerny hlavne teda o procesoru:­-­)!
Odpovědět0  0
[OC.CZ].Baron | 11.3.20057:36
ani ne, rekl bych ... technologicky je to prumerny CPU ­(P3 na ­"steroidech­"), ale diky vybornemu vykonu a predevsim spotrebe jeste dlouho vydrzi v cele :­-­)
jinak slouhlasim s autorem co se chipsetu pro turion tyce, uz jen tato vec me dopredu odrazuje ... snad budeme mile prekvapeni
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.