reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.1.2009, Jan Černý, aktualita
V polovině prosince jsme Vás informovali o potvrzení partnerství XFX a AMD. Tato společnost v minulosti vyráběla pouze grafické karty s čipy NVIDIA. Dnes si ukážeme fotky aktuálních modelů a první ceny zahraničních obchodů. Reklamní logo...
Federmann (487) | 5.1.200918:48
A jak byly zatracované:


Stále ale nepadlo ani slovo o tom, jestli se dočkáme také přetaktovaných verzí Radeonů, ale pokud budou na okraji zájmu, příliš šancí k tomu zde asi není. https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-305FFF4921A00B5BC12575200063641F.html?lotus=1&Highlight=0,Radeon,XFX

Uvi­díme tedy, zda se XFX rozhodne odpoutat od společnosti exkluzivních partnerů NVIDIE, kam dnes patří spolu s BFG Technologies, EVGA Corp. a Leadtek Research. https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-CBF6AD4EF8513A32C125751E007FBEA7.html?lotus=1&Highlight=0,Radeon,XFX
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 5.1.200921:17
Dobrý večer,
-­-­-
Můžete mi prosím objasnit smysl svých příspěvků?
-­-­-
S pozdravem
Jan Černý
Odpovědět0  0
Federmann (487) | 5.1.200922:21
"Můžete mi prosím objasnit smysl svých příspěvků?­"

Určitě můžu a neberte to prosím osobně.

Jen jsem připomněl, příspěvky na vašem serveru, které dopředu zatracovali XFX verze Radeonů ­(obdobné předem zatracování bylo na více českých webech­), stavili dopředu XFX verze Radeonů na pokraj zájmu, jako nedůležité a vyháněly je z největšího tržiště světa:

1. ­"...pokud budou na okraji zájmu, příliš šancí k tomu zde asi není­"
2. ­"... Radeony nebudou pro firmu tak důležité. To se má projevit tak, že se tyto Radeony neobjeví na čínském trhu, jenž je pro karty XFX NVIDIA klíčový.­"

Vy jste o tomto faktu pomlčel, já ho jen připomněl, nyní dodávám, že XFX verze Radeonů jsou najednou ve středu celosvětového zájmu a zcela samozřejmě jsou nabízeny na čínském trhu:

1. http:­/­/detail.zol.com.cn­/vga­/index172127.shtml
2. http:­/­/detail.zol.com.cn­/vga­/index172125.shtml
3. http:­/­/detail.zol.com.cn­/vga­/index172124.shtml
4. http:­/­/detail.zol.com.cn­/vga­/index172122.shtml

Byl jsem první, všemi zatracovaný, kdo začal brát čínský trh vážně, dnes se již tu a tam připomene, ale stále se vědomě, či podvědomě opomíjí. Přeji pěknou noc.
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 5.1.200923:13
Dobrý večer,
-­-­-
chápu, že se možná trochu cítíte jako neuznalý génius, ale zkuste zvolit méně populistický styl psaní. Nevím, jak moc to pro Vás bude těžké, ale uvědomte si, že zdroje informací jsou velmi omezené a většina zpravodajských serverů si je navzájem pouze přebírá. Seriózní a objektivní zpráva je založená na jejím ověření z více zdrojů. Protože za všechny námi sdělené informace nemůžeme ručit, odkazujeme se na tyto zdroje. Každý má svobodné právo změnit názor ­- i takové gigantické kolosy jako je AMD, Intel, NVIDIA nebo zrovna zmiňovaný XFX. Proto má obvykle aktualita jepičí život.
-­-­-
Svým neustálým spamováním diskuzí mi připomínáte malé dítě a ne rozumného člověka. Pokud ne, pevně věřím, že pokud se o to budete snažit, tak se jím brzy stanete.
-­-­-
S pozdravem
Jan Černý
Odpovědět0  0
Federmann (487) | 6.1.20096:54
Přeji pěkné ráno.
.
Vy jste ti co utváří názor mnoha lidí, kteří se mne pak často dotazují, proč je tomu jinak než se v oficiálních IT mediích dozvěděli. Nestačí dobrá znalost anglického jazyka, pokud přes čínský trh projde cca 55% celosvětové produkce, tak se o něm musím bavit, pokud XFX zavádí jakoukoliv výrobu a navíc v době krize, tak to zřejmě nedělá proto aby výrobky nabídla pouze kmenu Křováků, kde jich moc neprodá a XFX si jen výrazně zvýší náklady.
.
Pokud se již půl roku dějí ­"Zásadní změny u výrobců grafických karet ... Skalní výrobci Nvidie, jako společnosti Palit, Gainward, BFG a společnost EVGA se snaží vyjít ze současné situace bez výrazných ztrát, proto se postupně obrátili na společnost AMD aby nahradili výpadek své produkce v grafických kartách GeForce, grafickými kartami AMD ATI Radeony HD4XXX.­"
.
Neříkejte mi, že se všichni strašně diví, když XFX jde stejnou cestou a chce odbyt, který je právě na čínském trhu, navíc chce levnější produkty, které jsou právě u AMD. XFX řeší svou a jen svou ekonomickou situaci, chce větší zisky!
.
"chápu, že se možná trochu cítíte jako neuznalý génius,­" Na to mi stačí selský rozum, tak se nedivte, že jej občas použiji a ozvu se.
.
Proč máte u článku diskuzi, jen proto aby všichni přitakávali, nebo proto aby někteří vyjádřili svůj názor a vy na jeho základě mohli své budoucí články ještě vylepšit.
.
Psal jsem, neberte to osobně, nechci být ničí opozicí, ani ji nejsem, tak se tak nestavte, berte to jako fakt o českém IT světě a poučte se z toho.
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 6.1.200913:29
Dobré odpoledne
-­-­-
Ano jsem si vědom faktu, že utvářím a ovlivňuji názor mnoha lidí a částečně rozhoduji o tom, co si s velkou pravděpodobností během příštího půl roku koupí. Jenomže myšlenkové pochody ve Vašich komentářích jsou vesměs založeny na překladech Google translatoru z čínštiny. Když už musíte za každou cenu číst tyto servery, používejte místo něj Babelfish a volte překlad z čínštiny do angličtiny. V každém případě to nic nemění na faktu, že kvalita a relevantnost takovýchto informací je „různá“. Na ně a například na Wikipedii se musíte dívat s nadhledem a ne takové informace šířit dál. To je stejné jako hospodářská krize – je to úplně zbytečně nafouknutá bublina a hoax jen proto, že někdo dělal a teprve potom myslel.
-­-­-
Ano, diskuze pod článkem slouží jako zpětná vazba mezi čtenářem a ­(ne­)jen díky nim se dá kvalita budoucích článků zlepšovat. Nechci a ani nebudu budovat Světu hardware pověst bulvárního plátku.
-­-­-
S pozdravem
Jan Černý
Odpovědět0  0
Robert Harazim | 5.1.200911:36
Dobrý den, chtěl bych jen upozornit na malou chybu. Neměl by ten kurz být 7,70 Kč = 1LTL ?
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 5.1.200912:27
Dobrý den. Díky za upozornění, opraveno.
Odpovědět0  0
Petr Marek (65) | 5.1.200918:06
ja bych rekl. ze neopraveno.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.