reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master MasterCase: revoluční koncept?

2.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master MasterCase: revoluční koncept?
Cooler Master si připravil novou a dle svých slov revoluční počítačovou skříň MasterCase. Ta má nabídnout "exterior expandability", pod čímž si lze těžko představit něco konkrétního, tak se podívejme, o co tedy jde.
Cooler Master MasterCase tak má být prvním middletowerem na světě s rozšiřitelným exteriérem, či jak bychom onen termín přeložili. Výrobce mluví také o termínu MasterConcept, který má být ve světě skříní revoluční, ale to vše nám vůbec nic neřekne.





Když se podíváme na vzhled skříně, pak ta vypadá jako vcelku běžný middletower s čistými liniemi, perforovaným předním panelem a I/O panelem umístěným nahoře pod jakýmsi otvorem, který může sloužit pro odkládání drobností nebo snad i přenášení skříně jako madlo. Vzadu je totiž evidentně také podobný otvor.





Cooler Master nám také nabídne fotografii rozložené skříně, na níž také není vidět nic neobvyklého. Máme tu dvě komory, spodní pro zdroj a dva disky a vrchní pro ostatní komponenty, přičemž v přepážce jsou také dvě pozice pro 2,5" zařízení. Vidět jsou také vrchní a přední ventilátorové pozice, jež budou nejspíše připraveny i pro radiátory vodního chlazení. Celkem tedy nic revolučního nebo jen neobvyklého.





Výrobce ale mluví o jistém FreeForm Modular System, který nám má umožnit přizpůsobit si exteriér skříně pomocí náhradních panelů a dvířek, tedy jiným slovem bočnic. Na této skříni je tedy asi zajímavé to, co nám obrázky neukazují. Skříně MasterCase přijdou na trh nejdříve ve třech podobách, a to MasterCase 5, MasterCase Pro 5 a MasterCase Maker 5. První bude standardní model, MasterCase Pro 5 má mít zvýšený vrchní panel a Maker 5 zase vrchní panel bez průduchů, jinak pojatý přední panel a "brooding" a zde jsem se už opravdu ztratil v překladu. Snad se tato skříň nebude sama rozmnožovat.

Cooler Master slibuje, že své MasterCase budeme moci časem upgradovat, a nebude tedy nutné vyměnit celou skříň. Jsme tedy evidentně na začátku celé řady a nezbývá než počkat, jak se celý koncept vyvine. Nakonec bylo ještě uvedeno, že FreeForm nám umožní změnit pozici diskových šachet, nebo je samozřejmě i jen vyjmout, ale to je v dnešní době naprosto běžná věc.

Skříň přijde na evropské trhy v srpnu.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama