reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Divné chování klávesnic Corsair K100 je chyba, nikoli keylogger

22.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Divné chování klávesnic Corsair K100 je chyba, nikoli keylogger
Pokud vám začne klávesnice sama od sebe psát texty, který jste napsali před několika dny, je něco v nepořádku. Právě toto se stalo několika majitelům high-endové klávesnice Corsair K100. Podle firmy to není keylogger, jak by se mohlo zdát.
S tím, jak se zařízení stávají chytřejšími a bohatšími na funkce, tím více je zde možných míst, kde může být chyba. Vypadá to, že právě toto stojí za velmi podivným chováním klávesnic Corsair K100. Tyto high-endové klávesnice totiž některým uživatelům opakují texty, které napsali i několik dní zpět. Není divu, že se mnozí z nich vyděsili, a vzbudili to obavy z toho, že jsou jejich počítače napadeny keylogerrem (softwarem, který zaznamenává stisknuté klávesy, což může být využito např. k získání hesel). Podle společnosti Corsair byly prodány desítky tisíc klávesnic řady K100, ale jen velmi malý počet uživatelů se setkal s tímto chováním. Když se vám na obrazovce opět objeví jeden řádek velmi citlivého e-mailu, což se jednomu stalo, mysl to rozhodně neuklidní, a není divu, že se na internetu objevuje více a více stížnosti na klávesnici.
 
Klávesnice Corsair K100
 
Zatím není jasné, co za tím vězí, ale keylogger společnost Corsair popírá, a dle jejích slov v klávesnicích není software, který by zaznamenával stisknuté klávesy. Problém se nyní vyšetřuje a vše napovídá tomu, že jde o chybu ve funkci pro záznam maker. Společnost už vydala první opravný firmware, u něhož se zdá, že potíže se zobrazováním dávno napsaných textů pominuly, nicméně se objevily zase nové bugy. U klávesnice za několik tisíc korun je to hodně nemilou skutečností.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama