reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.1.2011, Jiří Černý, článek
V tomto článku si představíme řadu zajímavých doplňků, které vám dokážou značně usnadnit práci na notebooku - ať už se zrovna nacházíte doma či venku. Hlavní důraz přitom bude kladen na ergonomii.
Pavel Zubatý (3) | 3.3.201213:24
Pokud nepotřebujete externí chlazení na notebook, tak bohatě stačí třeba stojan König CMP­-NBSTAND10. Na cenu kolem dvou stovek rozhodně není špatný. Akorát před přenášením bych varoval. ABS je sice tvrdý plast, ale ve spěchu je možné něco nalomit ­(holt kov by byl lepší­).

Dalším řešením je vyrobit si stojan na míru. Doma tak mám stojan vyrobený podle návodu na http:­/­/www.nikdo.org­/paperstand.php Je teda z lepenky, ale podpěry jsem radši slepil ze 2­-3 vrstev. Ve výsledku ani nepůsobí nějak rušivě, hmotnost je zanedbatelná, konstrukce relativně pevná... akorát je třeba počítat s tím, že je to papír.
Odpovědět0  0
Pavel Zubatý (3) | 3.3.201213:26
Samozřejmě je možné slepit to samé třeba z plexiskla.
Odpovědět0  0
elzet | 26.1.201114:58
Nevím, není lepší než tahat s sebou krámy koupit si notebook, který má některé věci už v základu?
Např. lampičky ­- místo těch prasáren do USB např. ThinkPad R­/T­/X, který má lampičku integrovanou, nebo ještě lépe Dell Vostro, Apple Macbook, Sony Vaio aj, s podsvícenou klávesnicí.
Pokud nevyhovuje touchpad, zksute Trackpoint­/PointStick ­(ThinkPad, Dell Latitude, HP nx­). Dá se na tom i hrát ;­)
Numerická klávesnice ­- ono mačkat ­[Shift­] když chceme číslo je problém? Případně přepnout na anglickou pomocí ­[Alt­] + ­[Shift­]? Na HP noteboocích je navíc numerická klávesnice snadno přístupná pomocí ­[Fn­] + klávesy kolem ­[K­]...
Namísto toho bych čekal zmínku o dokovacích stanicích a přídavných bateriích, což je skutečně užitečné příslušenství ;­) Tahat s sebou k notebooku tuny takovýhle krámů, které a­) něco váží b­) spotřebovávají drahocenou elektřinu při běhu na baterii...

Odpovědět0  0
fraktik (8) | 22.1.20113:30
Nedozvěděl jsem si nic nového. :­-­(
Ocenil bych proodkazované názvy ­(nejl. na jednotlivé ­(třebaže zahraniční­) recenze, nejhůř na popis u výrobce­).
A také mnohem víc obrázků. Každý zmíněný produt by mohl mít svůj. Klidně i maličké, nejlépe prokliknutelné pro zvětšení ­(a ideálně s možností projít coby galerii­).
Odpovědět0  0
fraktik (8) | 22.1.20113:19
Tzv. minimyše nejsou...
Minimyši?
Odpovědět0  0
randomofamber (40) | 21.1.201116:52
Na obrázku je normální podložka Solemate a nikoli Comfort. Podložka Comfort má na obrázku znatelné ony recenzované gelové podložky.

Používám v práci obyčejnou Solemate ­(protože mám na nohou boty a varianta s gelem je pro mě tedy jaksi k ničemu­), a protože jsem menší postavy musím mít židli vysoko. Mohu jen doporučit. Těch 600­-800Kč za to stojí...
Odpovědět0  0
DDr (1) | 21.1.201114:30
Odpovědět0  0
fraktik (8) | 22.1.20113:40
Jo, to vypadá zajímavě ­- osobně nepoužívám externí klávesnici zejm. pro blízkost touchpadu ­(mívám zapojenou myš hned vedle, ale šahám po ní zřídka, jen když potřebuji pracovat s kurzorem přesněji­/déle­).
A ty ­"ergonomickké­" ­- imho je to věcí vkusu. Já si na ně nikdy nezvykl ­- zejm. protože jsem nucen často měnit stroje­/klávesnice ­(4 různě velké notebooky, kdykoliv kdokoliv potřebuje něco opravit­/pomoci...
Ono ­(přebohatě!­) stačí rozličné umístění Fn­/Ctrl­/Win, neřkuli pak Del někde u mezerníku atp!

Přijde mi to praktické tak max. pro sekretářku či čistého kodéra který sedí před ­(jen svým­) svým strojem 8 ­(a více­) hodin denně.
Rozhodně si nedokáži představit že bych ke svému 4kg notebooku ­(msi herní série s plnou numerickou klávesnicí­) tahal v batohu ještě ohromnou ­(a křehkou­) ergo klávesnici i s ­(nejlépe gelovou­) předložkou! :­-­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.