reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Final Fantasy XV a testy GeForce RTX, jak si vedou?

18.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Final Fantasy XV a testy GeForce RTX, jak si vedou?
Final Fantasy XV od Square Enix má k dispozici ve verzi pro Windows benchmark, jehož výsledky jsou k dispozici online. Recenzenti přitom už musí mít své karty GeForce RTX 2080 Ti a 2080 k dispozici, a tak tu máme i výsledky.
Final Fantasy XV: Windows Edition tak už jsou zaplněny testy nových karet NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti a RTX 2080 v rozlišení 1440p a pak v 2160p (standardní/vysoká kvalita)
 
 

Dle těchto testů se potvrzuje, že můžeme očekávat výkon RTX 2080 pohybující se nad GTX 1080 Ti a RTX 2080 Ti se zase dostala nad TITAN V. Někdy je rozdíl menší jindy větší, ale platí pořadí GTX 1080 Ti, RTX 2080, TITAN V a RTX 2080 Ti. Je tu ale jeden problém. 
 
 
 
Jak už bylo mnohokrát uvedeno, velice bude záležet na tom, zda daná hra podporuje Deep Learning Super-Sampling (DLSS) prováděný na jádrech Tensor. Pokud ano, můžeme očekávat větší nárůst výkonu oproti starší generaci a my dobře víme, že Final Fantasy XV DLSS podporuje. Nicméně otázka je, zda byly testy s výše uvedenými výsledky prováděny se zapnutým DLSS, nebo jaké vůbec bylo nastavení. Pokud bylo DLSS zapnuté na kartách Turing a Pascaly musely anti-aliasing provádět jinak, pak by rozhodně nebylo nad čím jásat, neboť samotná NVIDIA slibovala, že DLSS zařídí daleko vyšší výkonnostní nárůst. 
 
Server OC3D.net ale uvádí, že DLSS v těchto testech aktivováno nebylo, a to prý jednoduše proto, že jeho podpora ještě nebyla do hry implementována. 
 


reklama