reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fractal Design uvádí novou řadu skříní Node (aktualizováno)

6.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Fractal Design uvádí novou řadu skříní Node (aktualizováno)
Společnost Fractal Design si připravila celou novou řadu počítačových skříní Node. Ty mají mít stejně jako ostatní modely této firmy minimalistický a uhlazený design, což je tedy o Fractal Design dobře známé. Prozatím se nová řada skládá...
Společnost Fractal Design si připravila celou novou řadu počítačových skříní Node. Ty mají mít stejně jako ostatní modely této firmy minimalistický a uhlazený design, což je tedy o Fractal Design dobře známé.





Prozatím se nová řada skládá ze dvou modelů. Prvním z nich je Node 304 určený pro vytvoření malého domácího serveru či HTPC, ale vejde se do něj i herní systém založený na základní desce Mini ITX nebo DTX. Dále se dovnitř vejde klasický zdroj formátu ATX, až šest pevných disků či SSD a také dostaneme tři ventilátory Silent Series R2 (dva 92mm a jeden 140mm). Celkové rozměry skříně jsou 250 x 210 x 374 a hmotnost 4,9. Celkové specifikace, stejně jako více fotografií, najdete zde a cena byla stanovena na 80 euro s dostupností od srpna.





Druhou novinkou je Node 605 určená pro základní desky Full ATX. Ta se může pochlubit předním panelem z masivního hliníku (8 mm), dvěma porty USB 3.0, jedním FireWire a také multiformátovou čtečkou karet. V balení se také nachází dva ventilátory Silent Series R2 (oba 120mm), které poslouží k chlazení až 280mm grafických karet (ty se však budou omezovat s pevnými disky). Tento model také přijde v srpnu s cenou 150 euro a jeho specifikace a fotografie jsou zde.

Aktualizováno 26.6.2012: Následně se výrobce rozhodl mírně upravit design Node 605, který tak nebude mít logo svého výrobce uprostřed, ale v samotném pravém spodním rohu a také patřičně zmenšené.

Zdroj: TZ Fractal Design
reklama