reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens Computers a novinky na veletrhu CeBIT 2009

5.2.2009, Marek Štelčík, aktualita
Fujitsu Siemens Computers a novinky na veletrhu CeBIT 2009
Společnost Fujitsu Siemens Computers představí na veletrhu CeBIT 2009 své produkty dynamické infrastruktury pro Webciety, klienty z veřejného sektoru a Green IT. Mezi vystavenými novinkami bude první PC s nulovou spotřebou, které v pohotovostním...
Společnost Fujitsu Siemens Computers představí na veletrhu CeBIT 2009 své produkty dynamické infrastruktury pro Webciety, klienty z veřejného sektoru a Green IT. Mezi vystavenými novinkami bude první PC s nulovou spotřebou, které v pohotovostním režimu neodebírá žádnou elektrickou energii, server PRIMERGY s optimalizovanou spotřebou a další balíčky služeb. Navíc společnost chystá prezentace na téma „setkání občanů s úřady,“ kde představí řešení používaná v moderní veřejné správě a ukáže, jak rychlá, jednoduchá a nenákladná může přímá komunikace mezi občany a úřady být.



Webciety je jedním z hlavních témat veletrhu CeBIT 2009. Webciety (internetová společnost) představuje novotvar vzniklý spojením slov „web“ a „society“. Na přehlídce tak budou společností Fujitsu Siemens Computers prezentovány související infrastruktury, prostředí, technologie a služby. Společnost se na přehlídce dále hodlá věnovat tématu Green IT, tedy využívání zdrojů s menším dopadem na životní prostředí, nižší spotřebou a prezentovat ekonomické výhody plynoucí z používání konceptu Green IT. Dále společnost věnuje prezentaci tenkému klientu ESPRIMO Mobile nabízejícím podnikovým zákazníkům mobilní platformu pro připojení koncových uživatelů do virtualizovaných prostředí. Například u systému Windows Terminal Server běží samotné aplikace na serveru a notebook slouží jako vstupně-výstupní zařízení, operační systém klienta je pak uložen ve Flash paměti a chráněn proti změnám.



Návštěvníci budou moci znovu shlédnout model ESPRIMO MA, který byl představen již na veletrhu CeBIT 2008 a nyní vstupuje do sériové výroby. Jedná se o zařízení pro lékaře a další zdravotnický personál. Mezi novinkami bude také představena ochrana proti krádeži notebooku. Ta nabízí především dvě funkce: sledování zcizeného nebo ztraceného hardwaru a v případě potřeby možnost uložení dat z takového hardwaru prostřednictvím centrální vzdálené správy. Zcizený notebook je navíc možné zablokovat. Posledními tématy budou ekologické modely serverů PRIMERGY. Společnost představí a ukáže model PRIMERGY TX150 S6 a dále nové řešení infrastruktury úložišť: CentricStor FS a CentricStor VT. Úložný systém CentricStor FS zkonsoliduje souborové služby v datovém centru a CentricStor VT představuje řešení virtuální magnetické pásky, které na základě stanovených kritérií ukládá podniková data na pevný disk nebo na magnetickou pásku. Bližší informace budou dostupné během konference CeBIT.

Zdroj: FSC
reklama