reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Garmin cf Que 1620 - CompactFlash GPS řešení pro Pocket PC

6.5.2004, Petr Hájek, článek
Garmin cf Que 1620 - CompactFlash GPS řešení pro Pocket PC
Společnost Garmin, jež se tak hluboko vryla do srdcí všech příznivců GPS navigace s Palm OS 5 přístrojem Garmin iQue 3600, se chystá se svým posledním kusem příslušenství, cf Que 1620 (obsahuje vlastních 64 MB paměti), expandovat i na pole Pocket PC. I majitelé Pocketů tak mohou zkusit výhody GPS, hlasové navigace, přesné lokalizace i hledání cest v Garminovském podání.

S modulem bude dodáván i Que software (ten bude patrně velmi podobný tomu z Garminu iQue 3600) obsahující body zájmu, elektronické mapy, utility pro automatickou generaci cesty, hlasovou navigaci atd. Que je také schopen navádět uživatele k adrese uložené v kontaktech ve Vašem Pocket PC.

Detaily na mapě zahrnují dálnice, hlavní ulice, jezera, pobřežní vody a hranice pro Severní i Jižní Ameriku, Evropu, Afriku a Pacifik. Modul bude též obsahovat 64 MB vlastní paměti pro uložení detailních map, přiloženo totiž bude US and Canada MapSource CD. Další CD MapSource pro US zahranující jezera a námořní navigaci bude též k samostatnému přikoupení, nám ovšem nezbývá než doufat, že se u evropských distributorů objeví GPS se zajímavější výbavou.

"cf Que je komplexní GPS řešení nabízející hojnost paměti a intuitivní práci," říká Gary Kelly, ředitel Garminovského marketingu. "K tomu, aby uživatelé získali přístup k navigačním a polohovým službám GPS nemusí obětovat kus drahocenné vestavěné paměti, ale mohou použít paměť v GPS modulu."

cf Que 1620 měří 51 x 24 x 13 mm, váží 14,2 g a na rozdíl od většiny ostatních GPS řešení určených pro Pocket PC má výklopnou anténu, jež může být v různých situacích otočena do optimální polohy - jinak pokud jej budeme držet v ruce a zase jinak pokud bude PDA používáno v autě.

Periferie si samozřejmě bere energii z Pocket PC, takže ji lze používat jak na pěších výletech, tak i v autě. Kompletní balení zahrnuje cf Que 1620 s výklopnou anténou, autostojánek, MapSource City Select CD, instalační CD a příručku. Prodeje by měly začít již v průběhu tohoto měsíce, doporučená cena činí 267,84 USD.

Další informace viz web Garminu.
Zdroj: Brighthand
reklama